Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys 2020 tukee vanhemmuutta

Yhteisvastuun tuotolla tuotettava tuki voi olla esimerkiksi vertaistukea vanhemmalle, perheen yhteinen harrastusmahdollisuus tai luotettavan aikuisen tuki kuormittuneille perheille. Erityisesti kaivataan lisää matalan kynnyksen apua vanhemmuuden arkeen.

Yhteisvastuukeräyksen tuotoista jää 40 prosenttia Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.

60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä, joissa vanhemmat joutuvat keskittymään selviytymiseen ja toimeentulon hankkimiseen.

Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista.

2.2.2020 alkava Yhteisvastuukeräys juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

www.yhteisvastuu.fi

www.facebook.com/yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys 2020 tukee vanhemmuutta
#SINÄRIITÄT2020 #MINÄKANNANYHTEISVASTUUTA
Anna Mobilepay-lahjoitus seurakumme yhteisvastuukeräykseen.

Sonkajärven seurakunnan Yhteisvastuu-tapahtumat 2020

14. Yhteisvastuuturnaus 22.2.

Tule mukaan yhteisvastuuturnaukseen Sonkajärven liikuntahallille LA 22.2.20. Pelit alkavat klo 9. Ilmoitatutumisohjeet ja muuta tietoa löydät tästä mainoksesta. Katso siis lisää tästä. Tiedustelut Hannu Keränen 044-7408123

Perheiltaa ja laskiaista Yhteisvastuulle 25.2.

Perheiltaa ja samalla perinteistä laskiaisiltaa vietämme Yhteisvastuun hyväksi Sukevan Hirsikankaalla tiistaina 25.2. klo 18 alkaen. Kyyti Sonkajärveltä lähtee klo 17.15. Hernekeittoa ja muuta tarjottavaa vapaaehtoisella maksulla. Makkaraa tarjolla euron hintaan (saa itse paistaa). Katso mainos tästä.