Rippikoululaiset puetaan albaan konfirmaatiossa

Rippikoulut Sonkajärven seurakunnassa

Tarkoituksena on tukea nuoren kasvua kristittynä ja ohjata kantamaan omaa vastuuta elämässään. Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä opetella kantamaan vastuuta itsestä ja huomioimaan toisia ihmisiä. Sonkajärven seurakunnan rippikoulut ovat leirimuotoisia. Vuonna 2022 leirejä on kaksi. Rippikouluun kutsutaan pääasiallisesti vuonna 2007 syntyneitä nuoria.

Päivärippikoulusta voit kysyä työntekijöiltä, ainoa päivärippikoulu on Iisalmen seurakunnassa. Rippikoulun voit käydä myös muualla esim. eri herätysliikkeiden järjestämissä rippikouluissa tai eri järjestöjen tai seurakuntien rippikouluissa. Ilmoittautuminen on silti tapahduttava omaan seurakuntaan.

Sonkajärven rippikoulun ohjelma 2021-22:

Ensimmäinen kokoontuminen kaikille rippikoululaisille on lauantaina 27.11. klo 10-14. Leiri-info vanhemmille on myöhemmin keväällä 2022 koronatilanteen takia.

Keväät -22 nuortenillat riparilaisille ja muille nuorille

Nuortenillat riparilaisille on ilmoitettu nimikkoiltoina, mutta voit käydä useammassakin illassa. Isoset pitävät seuraavat teemaillat. tervetuloa myös wanhat nuoret mukaan iltoihin. Illat Sonkajärven srk.talolla ke klo 18 ja Sukevalla Hirsikankaalla klo 18 to mainittuina aikoina.

Sonkajärvellä

23.2

16.3

27.4

11.5 päätös ja tarjoilut

Sukevalla:

24.2.

14.4. Nurtissa päätös

Alkujakso molemmille leireille LA 26.3.
Alkujaksopäivä pidettään yhtenä ryhmänä Sonkajärven srk.talolla  LA 26.3. Silloinkin kokoonnutaan pääsääntöisesti omina leiriryhminä. Ota mukaan Raamattu, muistiinpanovälineet ja ulkoiluunkin sopivaa vaatetta.

Vanhempien infot Sonkajärven srk.talolla ke 20.4. klo 18 ja to 21.4. klo 18 Hirsikankaalla.

Lisäksi rippikoulun käymiseen liittyvät nimikkojumalanpalvelus ja kaikkiaan 4 eri käyntiä (jumalanpalvelus, nuortenilta, muu srk.tilaisuus).

Leirit

• 1 rippikoululeiri 10.-16.6.22 pe-to konfirmaatio sunnuintaina 19.6.22
  • 2 rippikoululeiri 30.7.-5.8.22 la-pe konfirmaatio sunnuintaina  7.8.22

Nuorten kenkiä ympyrässä.

L  E  I  R  I  K  I  R  J  E     2 leiri 2022

Hei rippikoululainen ja kotiväki!

Tässä kirjeessä tietoa rippileiriisi liittyen.

LEIRI  ALKAA  La  30.7. klo 10.00 Hirsikankaalla, paikalle omilla kyydeillä. Kahvit tarjolla tuojille. Sunnuntaina 31.7.on leirillä vierailupäivä, joka alkaa klo 13.00 leirijumalanpalveluksella Sukevan kirkossa, saarnaajana Elias Said. Vierailu päättyy n. klo 16.00. Vierailupäivänä on leirin esittelyä, mahdollisuus henkilökohtaiseen tapaamiseen sekä jaamme konfirmaatiosta tietoa (siunaus, leirillä oleminen, yhteiskuva yms. ajankohtaiset asiat).

Leiri päättyy konfirmaatioharjoitukseen Sonkajärven kirkkoon pe 5.8. klo 14.30.

Tulemme bussilla Hirsikankaalta konfirmaatioharjoitukseen ja klo 14.30 nuoren voi noutaa seurakuntatalolta kotiin.

LEIRIVARUSTUS; lakanat (ehdottomasti AINA, vaikka olisi makuupussi), tyynynpäällinen, makuupussi (peittoja on), välineet hygienian hoitoon, omat lääkkeet (myös särkylääke) ja hyttyslääkkeet, liikuntavaatetta, sisäkengät/-sukat, lämmintä vaatetta, uimavarustus ja iloista mieltä. Rahaa leirikioskiin. Leirille on otettava ehdottomasti Raamattu, joka on oppikirjasi ja muistiinpanovälineet. Srk on vakuuttanut leiriläiset. Roll on -deodoranttia suositellaan suihkeen sijaan.

MUUTA HUOMIOITAVAA:

Tupakointi ja kaikki tupakka/nikotiinituotteet on kielletty kaikilta nykyisen tupakkalain mukaisesti. Jos soitat jotain instrumenttia, rohkaisemme sen mukaan ottamista. Suuremmat elektroniset vempaimet ja läppärit jätetään kotiin.  Kännykät ja vastaavat laitteet eivät saa luonnollisestikaan olla päällä leirin varsinaisen ohjelman aikana eivätkä yhteismajoituksen vuoksi yöhiljaisuuden (klo 23-07) aikana. Ne kerätään vanhempien päätöksen mukaisesti pois valvottuun tilaan. Energiajuomia eikä sipsejä saa tuoda leirille. Leirillä on kioski.

ILMOITA allergioista emännälle, mikäli näihin on tullut muutoksia kohdallasi. jonna.vilokki@evl.fi tai Katjalle katja.ollikainen@evl.fi

Leirikeskuksen osoite: Hirsikankaantie 49, 74340 SUKEVA.

KONFIRMAATIO su 7.8. klo 10.00 alkaen. Konfirmaatiossa on siunauskäytäntö, jossa kummi tai muu läheinen henkilö, tulee siunaamaan konfirmoitavan. Siunaajia voi olla useimpia. Siunaukseen osallistuvan tulee saapua kirkon etuosaan konfirmaatiopäivänä klo 9.30 mennessä. Infoissa kerrotaan vielä asiasta.

Konfirmaatiossa nuoret pukeutuvat albaan. Rippikoululaiset saapuvat konfirmaatioaamuna klo 9.00 seurakuntatalolle. Konfirmaatiomessu alkaa klo 10.00

LEIRIMAKSU maksetaan erillisellä viitteellisellä pankkisiirrolla. Käyttäkää viitettä. Leirimaksu tulee maksaa eräpäivään mennessä. Tarvittaessa voitte ottaa yhteyttä leirin vetäjiin, mikäli maksuun liittyy kysymyksiä. Leirimaksusta voi anoa lomakkeella vapautusta.

Leirimieltä toivottavat rippikoulusta vastaavat: Katja Ollikainen vt.nto ja Riitta Valtokari kirkkoherra

YHTEYSTIEDOT:

Vt. nuorisotyönohjaaja Katja Ollikainen 044 531 7720 (katja.ollikainen@evl.fi)

2. riparin pappina kirkkoherra Riitta Valtokari 044 0711 235 (riitta.valtokari@evl.fi)

Muualla verkossa

​​​​​Tutustu ripari.fi sivustoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä​​​​​​

NettitupuLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kaikille kouluikäisille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Nettitupun päivystäjien Tupujen, eli seurakuntien työntekijöiden, kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista. Tupu-päivystys on auki lasten kysymyksille arkipäivisin klo 12-18.

Tupun tavoittaa osoitteesta www.tupu.helpLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kun Tupu on paikalla, hänen kanssaan voi chattailla ja muina aikoina voi jättää viestin, johon Tupu vastaa sähköpostilla.

Leirihäissä Annin kappelissa Sukevalla
Kirkkohäissä leirillä