Rippikoululaiset puetaan albaan konfirmaatiossa

Rippikoulut Sonkajärven seurakunnassa

Tarkoituksena on tukea nuoren kasvua kristittynä ja ohjata kantamaan omaa vastuuta elämässään. Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä opetella kantamaan vastuuta itsestä ja huomioimaan toisia ihmisiä. Sonkajärven seurakunnan rippikoulut ovat leirimuotoisia. Vuonna 2023 leirejä on kaksi. Rippikouluun kutsutaan pääasiallisesti vuonna 2008 syntyneitä nuoria.

Päivärippikoulusta voit kysyä työntekijöiltä, ainoa päivärippikoulu on Iisalmen seurakunnassa. Rippikoulun voit käydä myös muualla esim. eri herätysliikkeiden järjestämissä rippikouluissa tai eri järjestöjen tai seurakuntien rippikouluissa. Ilmoittautuminen on silti tapahduttava omaan seurakuntaan.

Sonkajärven rippikoulun ohjelma 2022-23:

Ensimmäinen kokoontuminen kaikille rippikoululaisille ja heidän huoltajilleen on ripari-info 12.10. klo 18.00 Sonkajärven kirkossa. 

Keväät -23 nuortenillat riparilaisille ja muille nuorille

Nuortenillat riparilaisille on ilmoitettu nimikkoiltoina, mutta voit käydä useammassakin illassa. Isoset pitävät seuraavat teemaillat. tervetuloa myös wanhat nuoret mukaan iltoihin. Illat Sonkajärven srk.talolla ke klo 18 ja Sukevalla Hirsikankaalla klo 18 to mainittuina aikoina: (ajat päivittyvät myöhemmin)

Sonkajärvellä

 

Sukevalla:

 

Alkujakso molemmille leireille KE 16.11.2022 klo 15.15 alkaen Sonkajärven seurakuntatalolla.
Alkujaksopäivä pidetään yhtenä ryhmänä Sonkajärven srk.talolla  Ke 16.11.2022 Tilaisuus alkaa ruokailulla ja päättyy viimeistään klo 17.30.

Lisäksi rippikoulun käymiseen liittyvät opetusjumalanpalvelus 8.1.2023, molemmille ryhmille yhteisesti, sekä rippikoulusunnuntai Iisalmessa 29.1.2023. Riparilaiselle jaetaan myös osallistumiskortti, johon rippikoululainen kerää merkinnät kahdesta nuorten tilaisuudesta, sekä yhdestä joko Jumalanpalveluksesta, tai kirkollisesta toimituksesta. Korttiin voi myös kirjata yhden vapaaehtoisen käynnin, esim. konsertin, kauneimmat joululaulut jne.

 

Leirit

  • 1 rippikoululeiri 8.-14.6.23 to-ke, konfirmaatio sunnuntaina 18.6.23 Ilmoittaudu ripari 1 tästä
  • 2 rippikoululeiri 28.7.-3.8.23 pe-to, konfirmaatio sunnuntaina  6.8.23 Ilmoittaudu ripari 2 tästä

 

Nuorten kenkiä ympyrässä.

 

 

Muualla verkossa

​​​​​Tutustu ripari.fi sivustoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä​​​​​​

NettitupuLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kaikille kouluikäisille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Nettitupun päivystäjien Tupujen, eli seurakuntien työntekijöiden, kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista. Tupu-päivystys on auki lasten kysymyksille arkipäivisin klo 12-18.

Tupun tavoittaa osoitteesta www.tupu.helpLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kun Tupu on paikalla, hänen kanssaan voi chattailla ja muina aikoina voi jättää viestin, johon Tupu vastaa sähköpostilla.

Leirihäissä Annin kappelissa Sukevalla
Kirkkohäissä leirillä