Rippikoulut

Tarkoituksena on tukea nuoren kasvua kristittynä ja ohjata kantamaan omaa vastuuta elämässään. Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä opetella kantamaan vastuuta itsestä ja huomioimaan toisia ihmisiä. Sonkajärven seurakunnan rippikoulut ovat leirimuotoisia. Vuonna 2019 leirejä on kaksi. Päivärippikoulusta saat tietoa myöhemmin, kun saadaan varmistettuta tilanne Iisalmen seurakunnassa. Rippikoulun voit käydä myös muualla esim. eri herätysliikkeiden järjestämissä rippikouluissa.

Rippikoulu 2020

Rippikoulun kokoontumisiin muutokset koronavirusepidemian vuoksi.

Suomessakin koronaviruksen aiheuttama poikkeustila jatkuu. Odotamme vielä keväämmällä kirkon ohjeistusta (kasvatuksen linjaus kirkkohallitus) ja piispojen ohjeistusta mm. rippikoulun käymiseen liittyvistä asioista kuten tunneista, verkko-opetuksesta ja konfirmaatiosta. Tavalla tai toisella rippikoulusi toteutetaan tänä vuonna.

Tehtäviä laitetaan maaliskuussa suoraan sähköpostiisi. Seuratkaa verkkosivuja ja päivityksiämme sekä viestejämme rippikoulusta. Rippikoulun käymisen vaihtoehtoja emme lähde tässä vaiheessa edes arvelemaan, vaihtoehtoja on siis useita. Sähköpostissasi tarkemmin tehtävistä.

Etukäteistehtävät on laitettu 14.5.20 sähköpostilla nuorille ja vanhemmille. Tehtävät palautettava 15.6.20 mennessä hannu.keranen@evl.fi ja atte.hokkanen@evl.fi

1 rippikoulu

 Ajankohta muuttunut uusien koronaohjeistuksen mukaisesti. Ma-ti 29.-30.6 on leiripäivät Sonkajärven srk.talolla klo 10-15, ruokailu ja rippikoulu leirinä 1.-4.7.20 Hirsikankaalla. Ellei muutoksia tule ohjeistuksiin viranomaisten taholta, konfirmaatio on henkilökohtaisena osalle la 18.7. ja osalle su 19.7. Jako tapahtuu aakkojärjestyksen mukaan. Leirikirje ja koronan turvaohjeistus tulee sähköpostilla 1.huoltajalle ja rippikoululaiselle.

2 leiri

La 25.7. leiripäivä Sonkajärven srk.talo klo 10-15 (Jää aikaa siivoukseen edellisen ryhmän takia) ja jatkuu leirinä su 26.7.-30.7 Hirsikankaalla. Konfirmaation aika on la 1.8 klo 12.00. Mikäli konfirmaatio pidettävä henkilökohtaisena, ilmoitamme siitä ajoissa. Silloin konfirmaatiot la 1.8 ja su 2.8. Leirikirje ja koronan turvaohjeistus tulee sähköpostilla 1.huoltajalle ja rippikoululaiselle.

 

 

Tutustu ripari.fi sivustoon

Moikka nuoret   (kouluikäiset)

Toivottavasti jaksat hyvin kaiken tämän uuden ja oudon elämäntilanteen keskellä. Ohjeita on varmaan sadellut eri tuuteista ja koulutehtäviä. Nyt ei tule tehtäviä, vaan jaksamisen toivottelua. Samalla terkkuja teille jotka olette jossain kauempana opiskelemassa.

Älä jää yksin, ja meihin voit pitää yhteyttä. Katsomme huhtikuussa jossain vaiheessa tilannetta taas, ja palaamme esim. verkkokeskusteluin yhteen. Voitolla meihin yhteydessä muutenkin.

Lisäksi ohessapa tietoa kirkon palveluista, chat yms. jos haluaa kysellä ja jutella nimettömänä.

Nettitupu on kaikille kouluikäisille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Nettitupun päivystäjien Tupujen, eli seurakuntien työntekijöiden, kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista. Tupu-päivystys on auki lasten kysymyksille arkipäivisin klo 12-18.

Tupun tavoittaa osoitteesta www.tupu.help. Kun Tupu on paikalla, hänen kanssaan voi chattailla ja muina aikoina voi jättää viestin, johon Tupu vastaa sähköpostilla.

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 10-29 -vuotiaille. Sekasin-chatissä voi keskustella mieltä askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chat on auki joka päivä, ma-pe klo 9-24 sekä la-su klo 15-24.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nuortennetin kautta pystyy keskustella muiden nuorten kanssa ja osallistua chat-ohjaajan luotsaamaan ryhmächattiin. Sivustolle on koottu yhteensä sata asiaa, mitä voi tehdä. Sivuilta löytyy myös Lasten ja nuorten puhelimen numero, johon voi soittaa maksutta.

Tyyneysrukous 

Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä asioita, joita voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan 

 - Reinhold Niebuhr

Leirihäissä Annin kappelissa Sukevalla
Kirkkohäissä leirillä
nuorisotyönohjaaja
Faksi: 017 820 3031
Rutakontie 20
74300 Sonkajärvi