Rippikoululaiset puetaan albaan konfirmaatiossa

Rippikoulut Sonkajärven seurakunnassa

Tarkoituksena on tukea nuoren kasvua kristittynä ja ohjata kantamaan omaa vastuuta elämässään. Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä opetella kantamaan vastuuta itsestä ja huomioimaan toisia ihmisiä. Sonkajärven seurakunnan rippikoulut ovat leirimuotoisia. Vuonna 2021 leirejä on kaksi. Päivärippikoulusta saat tietoa myöhemmin, kun saadaan varmistettuta tilanne Iisalmen seurakunnassa. Rippikoulun voit käydä myös muualla esim. eri herätysliikkeiden järjestämissä rippikouluissatai eri järjestöjen tai seurakuntien rippikouluissa.

Rippikoulut Sonkajärvellä 2021 kahtena leirinä

Sonkajärven seurakunnan vuoden 2021 rippikoulut pidetään kahtena leirinä. Ilmoittautuminen leireille alkaa lokakuussa. Infoa jaetaan 8 -luokkalaisille viikolla 43 eli syysloman jälkeen. Rippikouluista voi kysyä suoraan nuorisotyönohjaaja Hannu Keräseltä 044-7408123.  Kesällä on Sonkajärven seurakunnassa Hirsikankaalla 1. leiri 11.-17.6.2021 (konfirmaatio 20.6.2021) ja 2. leiri 30.7.-5.8.2021 (konfirmaatio 8.8.2021).

​Koronarajoituksien vaikutus 2021 (11.1.21 tilanne)

Koronarajoitukset vaikuttavat kevään toimintaan ja kokoontumiseen.  Ilmoitamme asiasta heti, kun saamme THL:n, Aluehallintoviraston ja piispan ohjeistuksen asiaan.

Rippikoulun alkujaksot päivät:

1. leiri la 27.3 klo 11.30-16.45 (rajoitukset voimassa) Sonkajärven srk.talo

2. leiri la 24.4. klo 11.30 - 18 (sisältää vanhempien ja leiriläisten yhteisinfon) Sukevan Hirsikankaalla

Rippikoulu 1. leirin ohjelma toteutetaan ilman vanhempien infoa, joka pidetään erikseen toukokuussa tai sitten etäyhteydellä. Henkilökohtaiseen tapaamiseen tai puhelinkeskusteluun la 27.3 klo 17-18 tai myöhemmin sovittavana ajankohtana. Seuraamme viranomaisten ja piispan antamia ohjeistuksia rippikoulun pitämiseen. Kesän leiriajat ovat ne, mitkä olemme aiemmin ilmoittaneet ja samoin konfirmaatiopäivät. (tilanteen 27.3.21 mukaan)

Jumalanpalveluskäynnit ja kevään muut tutustumiset

Tällä hetkellä kirkossa pidettäviin jumalanpalveluksiin ei pääse seurakuntalaisia. Nuortenilloista ja muista kokoontumisista ja jumalanpalvelusryhmistä tiedotetaan, kun saamme tietoomme rajoituksista lisäinfoa. Mikäli tilanne jatkuu esim. helmikuussa näin rajoitetusti, laitamme nuorille A4 -lomakkeen, jonka voi täyttää seuraten jumalanpalveluksia kotona verkosta. Tässä vaiheessa ei tarvitse hätäillä rippikoulun käymistä. Kaikkiaan on siis 4 (neljä) tutustumiskäyntiä, joista yksi on nimikkonuortenilta. Lisäksi viides käynti on oma jp-ryhmän tekemä messu Sonkajärvellä tai Sukevalla asuinpaikasta riippuen.

Pienryhmässä toteutettavat jumalanpalvelukset​​ (viides käynti)

RIppikouluun kuuluu jumalanpalveluksen valmistaminen yhdessä toisten nuorten ja rippikouluopettajien kanssa.

Tieto oman ryhmän kanssa toteutettavasta jumalanpalveluksesta ja sen valmistamistelu ajankohdasta on lähtenyt nuorille sähköpostitse ja tekstiviestinä (17.1.) . Viestiin pyydetään vastausta, jolla nuori varmistaa ajankohtien sopimisen.

Nuorten valmistamat jumalanpalvelukset toteutuvat Sonkajärvellä 31.1. / 7.2. 7 14.2. / 28.2. / 28.3. ja Sukevalla 14.2. / 28.3.

Ryhmän jäsenet vamistelevat kirkkoa ke tai to iltapäivisin: Sonkajärvellä kello 15 -16.30 ja Sukavalla kello 16-17.30 kirkossa.

Sunnuntaina paikalle saavutaan hyvissä ajoin: Sonkajärvellä kello 9.15 ja Sukevalla 12.15.

Pienryhmä on mukana toteuttamassa jumalanpalveluksen kokoontumisrajoituksista huolimatta. Mikäli paikalle ei voida ottaa muuta seurakunta jumalanpalvelus toteutuu vain striimattuna. Kaikki seurakuntamme jumalanpalvelukset striimataan.

Striimauksia voi seurata Sonkajärven seurakunnan youtube kanavalla.

Lisätietoa Marjukka Borgman, seurakuntapastori p. 044 531 3360

Nuorten kenkiä ympyrässä.

Muualla verkossa

​​​​​Tutustu ripari.fi sivustoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä​​​​​​

NettitupuLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kaikille kouluikäisille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Nettitupun päivystäjien Tupujen, eli seurakuntien työntekijöiden, kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista. Tupu-päivystys on auki lasten kysymyksille arkipäivisin klo 12-18.

Tupun tavoittaa osoitteesta www.tupu.helpLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kun Tupu on paikalla, hänen kanssaan voi chattailla ja muina aikoina voi jättää viestin, johon Tupu vastaa sähköpostilla.

Leirihäissä Annin kappelissa Sukevalla
Kirkkohäissä leirillä