Rippikoululaiset puetaan albaan konfirmaatiossa

Rippikoulut Sonkajärven seurakunnassa

Tarkoituksena on tukea nuoren kasvua kristittynä ja ohjata kantamaan omaa vastuuta elämässään. Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä opetella kantamaan vastuuta itsestä ja huomioimaan toisia ihmisiä. Sonkajärven seurakunnan rippikoulut ovat leirimuotoisia. Vuonna 2021 leirejä on kaksi. Päivärippikoulusta saat tietoa myöhemmin, kun saadaan varmistettuta tilanne Iisalmen seurakunnassa. Rippikoulun voit käydä myös muualla esim. eri herätysliikkeiden järjestämissä rippikouluissatai eri järjestöjen tai seurakuntien rippikouluissa.

Rippikoulut Sonkajärvellä 2021 kahtena leirinä

Sonkajärven seurakunnan vuoden 2021 rippikoulut pidetään kahtena leirinä. Ilmoittautuminen leireille alkaa lokakuussa. Infoa jaetaan 8 -luokkalaisille viikolla 43 eli syysloman jälkeen. Rippikouluista voi kysyä suoraan nuorisotyönohjaaja Hannu Keräseltä 044-7408123.  Kesällä on Sonkajärven seurakunnassa Hirsikankaalla 1. leiri 11.-17.6.2021 (konfirmaatio 20.6.2021) ja 2. leiri 30.7.-5.8.2021 (konfirmaatio 8.8.2021).

Rippikoulun ilmoittautuminen 30.10.-16.112020

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti verkkosivulta. Ilmoittautuminen avataan pe 30.10. kello 8.00 ja se sulkeutuu ma 16.11.2020 klo 12.00. Ilmoittautumisessa on kiintiöt tytöille ja pojille sekä molemmille leireille maksimissaan 21-22.

► Ilmoittaudu rippikouluun tästä (Siirryt sähköiseen Innofactor - varausjärjestelmään verkossa)

Koronarajoitukset vaikuttavat 21.11 kokoontumiseen - ryhmät kahdessa koolla kahdessa osassa. Muista ottaa oma kynä ja vaikka pieni vihko opiskeluvälineeksi.

Koronatilanteen takia koululla annetusta infosta poiketen joudumme tekemään lauantaina 21.11 suunniteltuun alkupäivään muutoksia. Vanhemmille ei ole infoa 21.11. Lisäksi rippikoululaiset kokoontuvat Sonkajärven seurakuntatalolla kahdessa opiskeluryhmässä ja päivää lyhennetään. Tiistaina 17.11 lähetetään kirjeet nuorille ja 1. huoltajalle. Siinä on tarkemmin kokoontumisen ajakohdat ja opiskelu LA 21.11.

1. leiriryhmä). klo 9-12 ja 2. leiriryhmä osallistuu kello 12-15. opetukseen. Ruokailu 1. ryhmällä 11.30 ja 2. ryhmällä klo 12.

Vanhemmille järjestettävä kahvi- ja infotilaisuus siirtyy toiseen koko ryhmän yhteiseen päivään sunnuntaille 7.2.2021. Lisäksi vanhempain kanssa alkujaksoilla maalis-huhtikuussa on yhteinen infohetki.

Su 7.2.21 päivä alkaa messulla, sitten on ruokailu ja info. Samana päivänä nuoret jäävät sitten Yhteisvastuu - päivään ja kirkkoralliin sekä jalkautuvat auttamaan seurakuntalaisia. Näistä tietoa tarkemmin sähköpostin ja tekstarin kautta.

Ilmoittautumissivulle pe 30.10.20:

Nuorten kenkiä ympyrässä.

​​​​​​​Tutustu ripari.fi sivustoon​​​​​​

Hei. Ohessa tietoa kirkon palveluista, chat yms. jos haluaa kysellä ja jutella nimettömänä. Älä jää yksin asioiden kanssa. Ota yhteyttä.

Nettitupu on kaikille kouluikäisille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Nettitupun päivystäjien Tupujen, eli seurakuntien työntekijöiden, kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista. Tupu-päivystys on auki lasten kysymyksille arkipäivisin klo 12-18.

Tupun tavoittaa osoitteesta www.tupu.help. Kun Tupu on paikalla, hänen kanssaan voi chattailla ja muina aikoina voi jättää viestin, johon Tupu vastaa sähköpostilla.

Leirihäissä Annin kappelissa Sukevalla
Kirkkohäissä leirillä