Rippikoululaiset puetaan albaan konfirmaatiossa

Rippikoulut Sonkajärven seurakunnassa

Tarkoituksena on tukea nuoren kasvua kristittynä ja ohjata kantamaan omaa vastuuta elämässään. Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä opetella kantamaan vastuuta itsestä ja huomioimaan toisia ihmisiä. Sonkajärven seurakunnan rippikoulut ovat leirimuotoisia. Vuonna 2022 leirejä on kaksi. Rippikouluun kutsutaan pääasiallisesti vuonna 2007 syntyneitä nuoria.

Päivärippikoulusta voit kysyä työntekijöiltä, ainoa pivärippikoulu on Iisalmen seurakunnassa. Rippikoulun voit käydä myös muualla esim. eri herätysliikkeiden järjestämissä rippikouluissatai eri järjestöjen tai seurakuntien rippikouluissa. Ilmoittautuminen on silti tapahduttava omaan seurakuntaan.

Sonkajärven rippikoulun ohjelma 2021-22:

Ensimmäinen kokoontuminen kaikille rippikoululaisille on lauantaina 27.11. klo 10-14. Leiri-info vanhemmille on myöhemmin keväällä 2022 koronatilanteen takia. Vanhemmille laitetaan kirje marras-joulukuussa, jossa on infoa leireistä.

Myöhempi ohjelma 2022

• Rippikoulun päivä ja kirkkoralli & diakonia su 6.2. Sonkajärvi
  • la 26.3  Rippikoulun alkujakso 1 leiri Sonkajärvi srk.talo klo 11-18
  • la 2.4. Rippikoulun alkujakso 2 leiri Hirsikangas klo 11-18.

Lisäksi rippikoulun käymiseen liittyvät nimikkojumalanpalvelus ja kaikkiaan 4 eri käyntiä (jumalanpalvelus, nuortenilta, muu srk.tilaisuus).

Leirit

• 1 rippikoululeiri 10.-16.6.22 pe-to konfirmaatio sunnuintaina 19.6.22
  • 2 rippikoululeiri 30.7.-5.8.22 la-pe konfirmaatio sunnuintaina  7.8.22

Sonkajärven seurakunnan rippikouluun ilmoittautuminen on päättynyt.Ryhmien tiedot julkaistaan la 27.11. ja infoa jaetaan kirjeitse myöhemmin.

Nuorten kenkiä ympyrässä.

Muualla verkossa

​​​​​Tutustu ripari.fi sivustoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä​​​​​​

NettitupuLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kaikille kouluikäisille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Nettitupun päivystäjien Tupujen, eli seurakuntien työntekijöiden, kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista. Tupu-päivystys on auki lasten kysymyksille arkipäivisin klo 12-18.

Tupun tavoittaa osoitteesta www.tupu.helpLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kun Tupu on paikalla, hänen kanssaan voi chattailla ja muina aikoina voi jättää viestin, johon Tupu vastaa sähköpostilla.

Leirihäissä Annin kappelissa Sukevalla
Kirkkohäissä leirillä