Diakoniapäivystys on keskeytetty 13.4. saakka. Yhteydenotot puhelimitse tai sähköpostilla.

Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoni ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös Palveleva chat, puhelin ja netti ovat käytettävissäsi.

Kirkon valtakunnallinen keskusteluapu on saatavilla palvelevan puhelimen, chatin, netin ja kirjeen kautta

 

Diakoniapäivystys 

Sonkajärven seurakunnan diakoni Pauliina Ruotsalaiselle p.044 7206 071 tai pauliina.ruotsalainen@evl.fi

Ruoka-apu

Ruoka-apua jaetaan Seurakuntatalon pienryhmätilassa maanantaina ja torstaina joka viikko. Ovet avautuvat 9.15, ruoka-avun jakaminen alkaa 9.30. Maanantaisin ruoka-apuna jaetaan maitotuotteita ja leipää. Torstaina jaettavia tuotteita on enemmän (liha, leikkeleitä). Ruoka-apuna jaetaan kauppojen lahjoittamia päiväystuotteita. ​
 

Kotikäynnit

Diakonianviranhaltijan tehtävät ovat hädän etsiminen ja lievittäminen, hädän syihin vaikuttaminen, palveluun kasvattaminen, opettaminen ja ohjaaminen.

Työntekijän apuna on diakoniajohtokunta, jonka kanssa päätetään esimerkiksi taloudellisista avustuksista. Tarvittaessa diakoni tekee kotikäyntejä.

Sururyhmät

Sururyhmä on avoin aikuisille viimeisen vuoden aikana läheisensä menettäneille. Ryhmässä voi pohtia luottamuksellisesti surun ja kuoleman kysymyksiä tutustumalla surun vaiheisiin, suruun Raamatun näkökulmasta ja miettimällä miten tästä eteenpäin. Seuraava sururyhmä aloittaa syksyllä 2019.

Vertaistukitoiminta

Seurakuntamme tarjoaa myös mm. monenlaista vertaistukitoimintaa:

Sonkajärven seurakunnan diakoniatyö on mukana kunnan ja eri yhteisöjen vammaistyössä. Mielenterveystyössä teemme yhteistyötä Touhulan toimintayksikön kanssa. Kriminaali- ja päihdetyötä teemme yhteistyössä Pysäkki ry:nkanssa. Kehitysvammatyössä teemme yhteistyötä Mäntylän toimintakeskuksen kanssa.

Yhteistyötahojen kanssa teemme retkiä ja järjestämme leirejä, sekä erilaisia tilaisuuksia.

Parisuhde- ja perheongelmiin apua 

Olemme kaikki joskus avuttomia ja neuvottomia parisuhde- ja perheongelmissa. Keskustelu avaa usein solmuja ja auttaa eteenpäin. Voit hakea apua yksin tai puolison kanssa.

Kuopion seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksella (Suokatu 22 A 5, Kuopio) on vastaanotto yläsavolaisia varten Iisalmessa (Kirkkopuistonkatu 13) kahtena päivänä kuukaudessa. Vastaanotto on joka toinen tiistai klo 8.00–16.00. Vastaanottoa hoitaa perheneuvoja Irene Venejärvi.
Toimintamuotoina ovat keskustelu erilaisista parisuhteen asioista, sovittelu eron uhatessa tai erotilanteessa ja perhekasvatus (perheneuvojan alustuksia ja luentoja parisuhteen ja perheen kysymyksistä).

Asiakkaaksi hakeutuminen: Vastaanottosihteeri puh. 040 4848 480, puhelinajat ma–pe klo 9–11. Perheneuvonta on maksutonta.

Ota yhteyttä

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.Papit, diakoni ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Kirkkoherra Helena Nykänen p. 044 0711 235.  Muiden työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä. Ole yhteydessä, jos tunnet tarvitsevasi apua surun kohdatessa. Myös Palveleva chat, puhelin ja netti ovat käytettävissäsi.  Nettitupu on kouluikäisille tytöille ja pojille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa, joka tarjoaa aikuisen keksustelukumppanin. Nettitupun verkkosivuille pääset tästä.