Apua ja tukea elämään

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonissa ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai taloudellista apua. Diakoni Pauliina Ruotsalainen p.044 7206 071 tai pauliina.ruotsalainen@evl.fi.

Diakoniapäivystys

Diakoniapäivystys on keskeytetty toistaiseksi. Yhteydenotot Sonkajärven seurakunnan diakoni Pauliina Ruotsalaiselle p.044 7206 071 tai pauliina.ruotsalainen@evl.fi

Ota yhteyttä

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä. Papit, diakoni ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot näet tästä.

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjämme ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Palvelemme myös ruotsiksi. Keskusteluapua saat chatin välityksellä, soittamalla, laittamalla sähköpostia tai kirjoittamalla kirjeen. Voit valita sinulle sopivan palvelun. Tästä siirryt kirkonkeskusteluapua.fi sivustolle.

Ruoka-apu

Ruoanjako koronavirustilanteesta johtuen vain torstaisin. Jako tapahtuu diakoniatoimiston ulko-ovelta suoraan omaan kassiin. Klo. 8.30-9.00 varattu riskiryhmäläisille, klo. 9-9.45 muille. Ruoka-apuna jaetaan kauppojen lahjoittamia päiväystuotteita. ​

Kotikäynnit

Diakonianviranhaltijan tehtävät ovat hädän etsiminen ja lievittäminen, hädän syihin vaikuttaminen, palveluun kasvattaminen, opettaminen ja ohjaaminen.

Työntekijän apuna on diakoniajohtokunta, jonka kanssa päätetään esimerkiksi taloudellisista avustuksista. Tarvittaessa diakoni tekee kotikäyntejä.

Sururyhmät

Sururyhmä on avoin aikuisille viimeisen vuoden aikana läheisensä menettäneille. Ryhmässä voi pohtia luottamuksellisesti surun ja kuoleman kysymyksiä tutustumalla surun vaiheisiin, suruun Raamatun näkökulmasta ja miettimällä miten tästä eteenpäin.

Vertaistukitoiminta

Seurakuntamme tarjoaa myös mm. monenlaista vertaistukitoimintaa:

Sonkajärven seurakunnan diakoniatyö on mukana kunnan ja eri yhteisöjen vammaistyössä. Mielenterveystyössä teemme yhteistyötä Touhulan toimintayksikön kanssa. Kriminaali- ja päihdetyötä teemme yhteistyössä Pysäkki ry:nkanssa. Kehitysvammatyössä teemme yhteistyötä Mäntylän toimintakeskuksen kanssa.

Yhteistyötahojen kanssa teemme retkiä ja järjestämme leirejä, sekä erilaisia tilaisuuksia.

Kirkon Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Kuopion toimipiste

Asiakkaaksi hakeutuminen:  soita vastaanottosihteerille puh. 040 4848 480,
puhelinajat ovat ma–pe klo 9–11.

NettiTupu kuuntelee

Nettitupu tarjoaa aikuisen keskustelukumppanin. Nettitupu on kouluikäisille tytöille ja pojille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Voit helposti tehdä kysymyksen mieltäsi painavasta asiasta ja chattailla NettiTupun kanssa.

Tutustu Nettitupu palveluun (Siirryt osoitteeseen www.nettitupu.fi).