Apua ja tukea elämään 

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonissa ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Diakoniatyöntekijä tavattavissa syyskuun alusta lähtien. Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai taloudellista apua. Vs, diakoni Ari Pulkka p.044 7206 071 tai ari.pulkka@evl.fi.

Diakoniapäivystys 

Diakoniapäivystys on keskeytetty toistaiseksi. Yhteydenotot Sonkajärven seurakunnan vs. diakoni Ari Pulkalle p.044 7206 071 tai ari.pulkka@evl.fi 

Ota yhteyttä

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä. Papit, diakoni ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Kaikkien työntekijöidemme yhteystiedot näet tästä.

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjämme ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Palvelemme myös ruotsiksi. Keskusteluapua saat chatin välityksellä, soittamalla, laittamalla sähköpostia tai kirjoittamalla kirjeen. Voit valita sinulle sopivan palvelun. Tästä siirryt kirkonkeskusteluapua.fi sivustolle. Linkki avautuu uudessa välilehdessä 

Ruoka-apu 

Sonkajärvi

Ruoanjako parittomien viikkojen torstaisin klo. 09.00-09.45. Rutakontie 20, 74300 Sonkajärvi.  Jako tapahtuu seurakuntatalon diakoniatoimiston ulko-ovelta suoraan omaan kassiin. Ruoka-apuna jaetaan kauppojen lahjoittamia päiväystuotteita / hävikkiruokaa. 

Sukeva

Ruoanjako Sukevalla parillisten viikkojen torstaisin klo 10.00-11.00. Annantie 9 kerhohuone. Tilaisuuden järjestävää SPR Sukevan osasto. Ruoka-apuna jaetaan omaan kassiin kauppojen lahjoittamia päiväystuotteita / hävikkiruokaa. 

Näet tarkemmat tiedot ruoka-apu.fi sivustolta. 

Kotikäynnit

Diakonianviranhaltijan tehtävät ovat hädän etsiminen ja lievittäminen, hädän syihin vaikuttaminen, palveluun kasvattaminen, opettaminen ja ohjaaminen.

Työntekijän apuna on diakoniajohtokunta, jonka kanssa päätetään esimerkiksi taloudellisista avustuksista. Tarvittaessa diakoni tekee kotikäyntejä.

Sururyhmät

Sururyhmä on avoin aikuisille viimeisen vuoden aikana läheisensä menettäneille. Ryhmässä voi pohtia luottamuksellisesti surun ja kuoleman kysymyksiä tutustumalla surun vaiheisiin, suruun Raamatun näkökulmasta ja miettimällä miten tästä eteenpäin. Seuraava sururyhmä järjestetään keskiviikkona 28.10. kello 18.00 Sonkajärven kirkossa. Lue sururyhmästä lisää.

Vertaistukitoiminta

Seurakuntamme tarjoaa myös mm. monenlaista vertaistukitoimintaa:

Sonkajärven seurakunnan diakoniatyö on mukana kunnan ja eri yhteisöjen vammaistyössä. Mielenterveystyössä teemme yhteistyötä Touhulan toimintayksikön kanssa. Kriminaali- ja päihdetyötä teemme yhteistyössä Pysäkki ry:nkanssa. Kehitysvammatyössä teemme yhteistyötä Mäntylän toimintakeskuksen kanssa.

Yhteistyötahojen kanssa teemme retkiä ja järjestämme leirejä, sekä erilaisia tilaisuuksia.

Kirkon Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Kuopion toimipiste

Asiakkaaksi hakeutuminen:  soita vastaanottosihteerille puh. 040 4848 480,
puhelinajat ovat ma–pe klo 9–11.

NettiTupu kuuntelee

Nettitupu tarjoaa aikuisen keskustelukumppanin. Nettitupu on kouluikäisille tytöille ja pojille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Voit helposti tehdä kysymyksen mieltäsi painavasta asiasta ja chattailla NettiTupun kanssa.

Tutustu Nettitupu palveluunLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Siirryt osoitteeseen www.nettitupu.fi).

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi.

Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa