Nuorille

Nuoren seurakunnan toiminta-ajatus on tukea nuorta kasvamaan kristittynä ja löytämään oma paikkansa seurakunnassa sekä antaa vastuuta nuorelle. Seurakunta järjestää nuorille kokoontumisia, Isos-koulutusta, leirejä ja retkiä. Nuoret pääsevät myös osallistumaan toiminnan järjestämiseen ja suunnittelemaan mm. nuorteniltoja. Seurakunta pitää myös yökahvilaa liikuntahallin Kasperissa muutaman kerran toimintakauden aikana.

Olet tervetullut toimintaan mukaan!

Isosten keväästä ja kesästäkin

Isosten toiminnassa olemme yhteydessä viikottain. Muutama tehtävä ja toukokuun iso kokoontuminen teamsissa 6.5. klo 16-18. Lähetämme kutsun. Jutellaan yleistä, hauska tietokisa ja psalmikuva -tehtävä ja muuta ajankohtaista. Ole mukana - ota yhteyttä!

Apua on saatavilla

Toivottavasti jaksat hyvin kaiken tämän uuden ja oudon elämäntilanteen keskellä. Ohjeita on varmaan sadellut eri tuuteista ja koulutehtäviä. Nyt ei tule tehtäviä, vaan jaksamisen toivottelua. Samalla terkkuja teille jotka olette jossain kauempana opiskelemassa.

Älä jää yksin, ja meihin voit pitää yhteyttä. Katsomme huhtikuussa jossain vaiheessa tilannetta taas, ja palaamme esim. verkkokeskusteluin yhteen. Voit olla meihin yhteydessä kaikissa asioissa.

Lisäksi ohessapa tietoa kirkon palveluista, chat yms. jos haluaa kysellä ja jutella nimettömänä.

Nettitupu on kaikille kouluikäisille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Nettitupun päivystäjien Tupujen, eli seurakuntien työntekijöiden, kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista. Tupu-päivystys on auki lasten kysymyksille arkipäivisin klo 12-18.

Tupun tavoittaa osoitteesta www.tupu.help. Kun Tupu on paikalla, hänen kanssaan voi chattailla ja muina aikoina voi jättää viestin, johon Tupu vastaa sähköpostilla.

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 10-29 -vuotiaille. Sekasin-chatissä voi keskustella mieltä askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chat on auki joka päivä, ma-pe klo 9-24 sekä la-su klo 15-24.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nuortennetin kautta pystyy keskustella muiden nuorten kanssa ja osallistua chat-ohjaajan luotsaamaan ryhmächattiin. Sivustolle on koottu yhteensä sata asiaa, mitä voi tehdä. Sivuilta löytyy myös Lasten ja nuorten puhelimen numero, johon voi soittaa maksutta.

Tyyneysrukous

Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä asioita, joita voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan

- Reinhold Niebuhr

Nuorille toimintaa