Uutiset 

Uutislistaukseen

Kauneimmat Joululaulut lauletaan maailman lasten auttamiseksi

Kauneimmat Joululaulu- tapahtumat keräävät niin kylissä kuin kaupungeissa vuosittain noin miljoona suomalaista laulamaan tuttuja sekä uusia joululauluja. Kauneimmat Joululaulut ovat yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyyskampanjoista.

Senegalilainen tyttö liitutaulun edessä.

Kauneimmat Joululaulut -keräyksellä tuetaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia ympäri maailman.

-Tilaisuuksien suosio ja suuret kävijämäärät vuodesta toiseen ovat paras palaute. Niitä toivotaan ja niihin osallistutaan aina uudelleen, kertoo Sonkajärven seurakunnan seurakuntapastori Anne Pulkka. 

Pulkalle Kauneimmat Joululaulut on hyvin tuttu asia ja osa hänen työtään joulun alla. Hänelle tulee ensimmäisenä mieleen Kauneimmista Joululauluista tapahtumien omanlainen tunnelma. 

- Kauneimmat joululaulut ovat aina hyväntuulen ja - tunnelman, rauhan ja hiljentymisen tapahtumia. Vaikka väkeä on paljon ja isosta joukosta tulee aina kaikenlaista liikettä ja ääntä, tunnelma on rauhallinen, käsinkosketeltavan hieno, Pulkka kuvailee. 

Joillekin joululauluihin voi liittyä myös luopumisen ja ikävän tunteita. Laulut antavat arjen keskelle mahdollisuuden rauhoittua ja hiljentyä joulun sanoman keskelle. 

-Sanat ja melodiat synnyttävät meissä ajatuksia, koskettavat tunteitamme ja luovat tunnelmia, joita emme muuten tavoita. Laulaminen luo ja vahvistaa myös yhteisöllisyyttä, tunnetta että olemme samaa joukkoa, Pulkka pohtii. 

Laulutilaisuudet kokoavat ihmisiä yhteen niin kylissä kuin kaupungeissa eikä pelkästään Suomessa, sillä Kauneimpia Joululauluja lauletaan noin 20 maassa. Kauneimpia Joululauluja lauletaan tänä vuonna jo 49. kertaa. 

Tapahtumilla tuetaan heikoimmassa asemassa olevia 

Kauneimmat Joululaulut ovat yksi Suomen suurimmista hyväntekeväisyyskampanjoista. Seurakunnat keräävät tilaisuudessa kolehdin Suomen Lähetysseuran ulkomaantyöhön tukemalla vuoden joulukeräyksen kohdetta tai ohjaamalla tukensa oman seurakuntansa kautta. 

Kauneimmat Joululaulut soivat kehitysmaiden lasten puolesta. 

-Vertaisin Kauneimmat joululaulut- tapahtumien avulla saatavia lahjoitusvaroja Yhteisvastuukeräykseen. Lahjoittamalla itselle tulee hyvä mieli. Samalla laulaessa, tapahtumassa mukana olemalla saa hyvä oloa, Pulkka kommentoi. 

Laulutilaisuuksien suunnittelu alkaa jo syksyllä

Seurakunnissa valmistaudutaan kovaa vauhtia jouluun. Kauneimmat Joululaulut –tilaisuuksia on valmisteltu syksystä lähtien. Pulkan mukaan toiveita tapahtumien järjestämisestä tulee vielä marras-joulukuussa. Tapahtuman suunnittelu silloin voi olla hyvin lähellä tilaisuuden ajankohtaa. Kaikki Kauneimmat Joululaulut –tapahtumat löytyvät seurakuntien nettisivuilta.  

- Tapahtumien ajankohdat sovitaan normaalin syksyn ja joulunseudun tapahtumien suunnittelun yhteydessä, yleensä jo kesällä. Sisällöt, jotka voivat vaihdella tilaisuuden mukaan, suunnitellaan syksyllä, Pulkka kertoo. 

Vuosi sitten Kauneimpia Joululauluja laulettiin lähes ainoastaan verkon välitykselle koronatilanteen vuoksi. Tällä hetkellä vaikuttaa, että tilaisuudet voidaan järjestää lähes normaalisti. 

-Se, että pääsemme laulamaan pitkästä aikaa yhdessä, tuntuu äärimmäisen ihanalta ja hyvältä. Jo senkin vuoksi, että tapahtumilla on niin iso merkitys osallistujien näkökulmasta, Pulkka toteaa 

-Kyllähän se tilanteen muuttuminenkin on mahdollista, Pulkka jatkaa. 

Tapahtumissa on toki tänäkin vuonna huomioitu terveysturvallisuus. Seurakuntien nettisivuilta näkee muutokset, jos niitä joudutaan tekemään.  

Seurakuntamme Kauneimmat Joululaulut –tapahtumat 

  • Su 12.12. klo 19.00 Sonkajärven kirkossa 
  • Ke 15.12. klo 18.00 ja klo 19.00 Joululauluvaellus Sonkajärven kirkon ympäristössä ja hautausmaalla. Lähdöt klo 18.00 ja klo 19.00 kirkon pääoven edestä. Glögi- ja piparkakkutarjoilu seurakuntatalolla vaellusten päätteeksi. Kohdistettu erityisesti lapsiperheille, mutta kaiken ikäiset tervetulleita. 
  • Pe 17.12. klo 18.00 Ravintola Hollivootissa 
  • Su 19.12. klo 10.00 Kauneimmat Joululaulut –jumalanpalvelus Sonkajärven kirkossa 
  • Su 19.12. klo 14.00 Paisuan Ahteelassa, Paisuantie 219. 
  • Su 19.12. klo 19.00 Sukevan kirkossa 

2021-11-18 10:15:27.0