Uutislistaukseen

Kaupungin siluetti.

Yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee tulevassa kokouksessaan 5.10.2021 joukon kiinteistökauppoja ja Hirsikankaan leirikeskuksen peruskorjausta

28.9.2021 11.49

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää kokouksessaan esityksestään yhteiselle kirkkovaltuustolle kiinteistökaupoista ja käsittelee Hirsikankaan hankesuunnitelmaa. Kiinteistökaupoista päättää yhteinen kirkkovaltuusto, jonka jälkeen ne alistetaan Kirkkohallituksen vahvistettavaksi. 

Kiinteistökaupat  

Ylä-Savon seurakuntayhtymän kiinteistöjä on ollut myynnissä Huutokaupat.com – nettihuutokaupassa. Kohteissa ei ollut pohjahintaa ja seurakuntayhtymällä on myyjänä oikeus hyväksyä tai hylätä nettihuutokaupassa jätetty korkein tarjous.  

Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään, että Sonkajärven kanttorila myydään korkeimman tarjouksen tehneelle yksityishenkilölle 32 001 eurolla. Kauppa sisältää rakennukset ja n. 0,5 hehtaarin suuruisen määräalan Pappilan tilasta. Kiinteistöstä on tehty 30 ostotarjousta.  

Iisalmessa Päiviönkatu 29:ssä sijaitsevaa päiväkerhotilana käytettyä kerrostalon osakehuoneistoa esitetään myytäväksi yksityishenkilölle 2000 eurolla. Osakehuoneistosta on tehty 2 ostotarjousta.  

Pielaveden kanttorila esitetään myytäväksi 161 000 eurolla yksityishenkilölle. Kauppa sisältää rakennukset ja 1,5 ha määräalan Pappila-tilasta. Kiinteistö tehtiin 93 ostotarjousta.  

Iisalmen seurakuntaneuvosto on tehnyt kannanoton koskien Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen myymistä  

Iisalmessa sijaitsevaa Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskusta esitetään myytäväksi 114 000 euron hintaan yksityishenkilölle. Kauppa sisältää rakennukset ja n. 0,6 ha: n määräalan Pappila-tilasta. Kiinteistöstä on tehty 90 ostotarjousta. Iisalmen seurakuntaneuvosto on kokouksessaan 24.8.2021 ottanut kantaa Metsäpirtin kokous- ja juhlatilan ja metsämökin myyntiin.  

Iisalmen seurakuntaneuvosto on aiemmin puoltanut Metsäpirtistä luopumista juuri hyväksytyn kiinteistöstrategian lausuntovaiheessa, mutta muuttanut nyt kantaansa. Iisalmen seurakuntaneuvosto esittää nyt kannanotossaan Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle, että Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskusta eikä Metsämökkiä myydä, vaan sen sijaan myytäisiin Lippuniemen seurakuntakoti. Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen arvo ja käyttömahdollisuudet tulee arvioida uudelleen. Lippuniemen seurakuntakodin kiinteistön käyttö- ja peruskorjaustarpeet ovat näköpiirissä olevana aikana sellaiset, etteivät ne ole perusteltuja Iisalmen seurakunnan toiminnan kannalta. Seurakuntaneuvosto toteaa myös, että Lippuniemen seurakuntakodin kokoontumiset voitaisiin järjestää alueella vuokratiloissa.  

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää tulevassa kokouksessaan siitä, esittääkö se yhteiselle kirkkovaltuustolle Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen myymistä korkeimman tarjouksen Huutokaupat.com –nettihuutokaupassa tehneelle yksityishenkilölle. Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään, että kohde myydään kuten kiinteistöstrategiassa on linjattu.  Metsäpirtin kurssi- ja leirikeskuksen alueelle on juuri hyväksytty asemakaava ja Lippuniemen seurakuntakodilla on jo tehty suunniteltuja tarvittavia korjaustoimenpiteitä. 

Sukevalla sijaitsevan Hirsikankaan leirikeskuksesta on valmistunut hankesuunnitelma 

Hanke- ja korjaussuunnittelun tarkoituksena oli selvittää kohteessa tarvittavat korjaustoimenpiteet, että kohde palvelisi kiinteistöstrategian mukaisesti leirikeskuskäyttöä mahdollisimman pitkään. Hirsikankaan leirikeskus on tällä hetkellä Ylä-Savon seurakuntayhtymän ainoa ympärivuotisessa käytössä oleva leirikeskus.  

Kiinteistöä ei ole aiemmin peruskorjattu ja kuntotutkimuksen yhteenvetona voidaan todeta, että tilapinnat ovat suurelta osin alkuperäisiä ja teknisen käyttöikänsä päässä. Lisäksi talotekniset järjestelmät uudella osalla ovat pääosin alkuperäisiä ja elinkaarensa päässä. Laajamittaisen korjaushankkeen toteutuksen kustannusarvio on 876 590 euroa.  

Yhteiselle kirkkoneuvostolle esitetään, että se pyytää lausunnot seurakuntaneuvostoilta suunnitelmasta peruskorjata Hirsikankaan leirikeskus hankesuunnitelman mukaisesti, koska leirikeskus on kaikkien seurakuntien yhteisessä käytössä.  

Tulevan kokouksen esityslista löytyy kokonaisuudessaan täältä (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivuille)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja: hallintojohtaja Katariina Bergbacka, 044 7335 211, katariina.bergbacka@evl.fi.