Uutiset 

Uutislistaukseen

Lähialueen jumalanpalvelusta voi kuunnella jatkossa joka sunnuntai Radio Sandelsilta

Radiojumalanpalvelus on yksi tapa palvella seurakuntalaisia ja samalla madaltaa kynnystä, jotta yhä useampi voisi osallistua sunnuntain jumalanpalvelukseen. 

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnat, Siilinjärven seurakunta ja Radio Sandels aloittavat yhteistyön, jossa jumalanpalvelus lähetetään joka sunnuntai kello 10.00 suorana lähetyksenä. Lähetykset alkavat 30.5.2021.  

Radiojumalanpalveluksissa vuorottelevat Iisalmen, Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Siilinjärven, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnat. Ylä-Savolaisia seurakuntia saattaa liittyä myöhemmin mukaan.  

“Korona-aikana olemme lähettäneet joitakin jumalanpalveluksia Radio Sandelsin kautta ja saaneet siitä hyvää palautetta ja enemmänkin näitä on sinne toivottu. Nettilähetyksiäkin tässä on opittu tekemään, mutta eivät ne ole mahdollisia kaikille. Tekniikka asettaa rajoitteita iäkkäämmille ja monille muillekin. Kirkkoon pääseminenkään ei ole itsestään selvyys meille kaikille. Jumalanpalvelus kuuluu meistä jokaiselle ja paikallisradion kautta saamme sen tuotua ihan kotiin asti, tai vaikka mökille” - hymähtää Pielaveden seurakunnan kirkkoherra, lääninrovasti Arto Penttinen.  

Radio antaa kuulijalle mahdollisuuden luoda omia mielikuva ja vierailla lähialueen seurakuntien jumalanpalveluksissa.  

Jumalanpalvelukset ovat olleet kanavallamme pyydettyjä, haluttuja ja ne on koettu merkityksellisinä. Se on koettu myös tärkeäksi, että jumalanpalvelus tulee oman lähialueen kirkosta, valtakunnallisen lähetyksen sijaan. Kirkkoon on saatettu lähteä myös ihan paikan päälle, kun jumalanpalveluksen yhteyteen on päässyt ensiksi radiota kuunnellen. Tätä viestiä olemme kentältä saaneet. Ajattelen, että se on myös aika jännittävääkin mistä kirkosta lähetys tulee ja mitä siellä puhutaan. Kuuntelijat pääsevät tällä tavalla vierailemaan lähiseurakunnissa ja kyllä tämä lisää sitä yhteisöllisyyttäkin alueella. ” kertoo Radio Sandelsin päätoimittaja Reijo Glad.  

Ensimmäinen radiojumalanpalvelus kuullaan sunnuntaina 30.5. klo 10.00 Iisalmen Kustaa Aadolfin kirkosta. Tuolloin Kustaa Aadolfin kirkossa vietetään jumalanpalvelusta luomakunnan sunnuntain merkeissä. Tarkemman aikataulun lähetyksistä löytää osoitteesta ylasavoneurakunnat.fi/ajankohtaista. 

Jumalanpalveluslähetysten aloittaminen paikallisradion taajuuksilla osuu sopivasta sähköisten jumalanpalveluksien 95-vuotisjuhlavuoteen, sillä ensimmäinen radiojumalanpalvelus Tampereen Tuomikirkosta kuultiin Yleisradiossa 12.9.1926. 

Seurakuntien lähetysvuorot 

Su 30.5.2021 Iisalmen seurakunta, Su 6.6.2021 Keiteleen seurakunta, Su 13.6.2021 Lapinlahden seurakunta, Su 20.6.2021 Pielaveden seurakunta, Su 27.6.2021, Siilinjärven seurakunta, Su 4.7.2021  Iisalmen seurakunta, Su 11.7.2021 Varpaisjärven seurakunta, Su 18.7.2021 Keiteleen seurakunta, Su 25.7.2021 Sonkajärven seurakunta. 

21.5.2021 11.51