Uutiset 

Uutislistaukseen

Mitä sinä haluaisit kysyä Sonkajärven seurakunnan kirkkoherraehdokkailta?

Seurakuntaneuvosto valitsee kirkkoherran 14.4. mutta sitä ennen seurakuntalaisilla on mahdollisuus esittää ehdokkaille kysymyksiä ja myöhemmin tutustua hakijoihin videoiden kautta. 

Koronapandemian vuoksi seurakuntalaisille ei ole mahdollista järjestää yleisötilaisuutta esimerkiksi paneelikeskustelun muodossa.  Seurakuntaneuvosto haluaa kuitenkin kuulla seurakuntalaisia ja huomioida heidät kirkkoherran valinnassa.  

Kirkkoherraehdokkaille voi lähettää kysymyksiä 28.2. saakka täällä olevan verkkolomakkeen kautta, seurakunnan kirpputorin kautta, ottamalla yhteyttä vt. kirkkoherraan tai seurakuntaneuvoston jäseniin. Ehdokkaat antavat vastauksensa 22.3. seurakunnan verkkosivuilla ja YouTubessa julkaistavien esittelyvideoiden yhteydessä. Samaan aikaan julkaistaan kirkkoherraehdokkaiden tekemät hartausvideot, joita seurakuntalaiset voivat myös kommentoida.  

Kirkkoherran virkaa tavoittelee seurakuntapastori Petri Kasari Rovaniemen seurakunnasta, aluepastori Riitta Valtokari Raahen seurakunnasta, kappalainen Lauri Pietikäinen Äänekosken seurakunnasta.  

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on nyt selvittänyt hakijoiden pätevyyden ja soveltuvuuden, haastatellut hakijat ja antanut lausunnon hakijoista seurakuntaneuvostolle. 

Sonkajärven seurakuntaneuvosto valitsee kolmen hakijan joukosta kirkkoherran välillisellä vaalilla huhtikuun 14. päivä.  Välillinen vaali on valtakunnallisesti yleistynyt tapa seurakunnissa ja se tarkoittaa, että ns. kansanvaalin sijaan, seurakuntaneuvosto toteuttaa vaalin. Vaalitapa päätetään jo ennen viran auki julistamista.  

Lisätietoja: vt. kirkkoherra Anne Pulkka, 0440 711 235, anne.pulkka@evl.fi,  
notaari Janne Bovellan, 044 7050 604, janne.h.bovellan@evl.fi 

16.2.2021 14.22