Uutiset 

Uutislistaukseen

Sonkajärven seurakunta kutsuu mökkiläiset kirkkoon ja muitakin kesätapahtumia on tarjolla

Sonkajärvellä vietetään heinäkuussa mökkiläisten kirkkopyhää kansanlaulukirkon merkeissä.  Lisäksi heinäkuussa on perinteinen Ruukin messu sekä Duo Ailen konsertti. 

vs. kirkkoherra Atte Hokkanen pitämässä messua Ruukilla.

Perinteinen Ruukin messu järjestetään tänä vuonna sanajumalanpalveluksena.

Mökkiläisten kirkkopyhään vietetään sunnuntaina 5.7. kello 10.00 alkaen kansanlaulukirkon merkeissä Sonkajärven kirkossa. Kansanlaulukirkko on jumalanpalvelus, jossa virret on korvattu tutuilla kansansävelmillä. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkon pihalla lauletaan kesäisiä yhteislauluja, nautitaan aitoja savolaisia muurinpohjalettuja ja kisaillaan tonkkumin heitossa. Tonkkumin heitossa kilpaillaan lypsykoneen vedinkumin heittämisestä maitotonkkaan.   

 Mökkiläisten kirkkopyhää vietetään nyt ensimmäistä kertaa Sonkajärvellä. Mukaan toivotaan eritoten Sonkajärvellä kesää viettäviä mökkeilijöitä, mutta tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita.

► Kansanlaulukirkko ja mökkiläisten kirkkopyhä Sonkajärven kirkossa

Duo Ailen konsertti torstaina 16.7. klo 18.00 

Sonkajärven kirkossa kuullaan kesäinen konsertti heinäkuun 16. päivä, kun esiintymässä on Duo Aile. Duo soittaa klassista musiikkia kontrabassolla ja huilulla. Duon muodostavat Marianne Sihvonen (huilu) ja Erica Giacoletto (kontrabasso). Konsertin järjestää Sonkajärven kunnan kulttuuritoimi.  

► Duo Ailen konsertti

Ruukin sanajumalanpalvelus su 26.7. klo 10.00 

Perinteinen ruukin messu järjestetään tänä vuonna sanajumalanpalveluksena, jolloin ehtoollista ei jaeta. Sanajumalanpalvelus vietetään Jyrkän Pajasaaren idyllisessä ympäristössä. Jumalanpalveluksen jälkeen on mahdollista nauttia omakustanteinen lohikeitto kahvin kera. Tilaisuuteen on ilmainen linja-autokuljetus Sonkajärven seurakuntatalolta sekä Sukevan asiointipisteen edestä. Kuljetus lähtee Sonkajärven seurakuntatalolta kello 9.00 ja kulkee Sukevan kautta, jossa linja-auto on noin kello 9.20. Paluukuljetus lähtee Jyrkältä tilaisuuden jälkeen.

► Ruukin sanajumalanpalvelus 

2020-06-26 09:05:50.0