Uutislistaukseen

Lukkari_M_750x500px_S.jpg

Musiikkia ja maukkaita lounaita - Yhteisvastuukeräys alkaa 2.2.

29.1.2020 13.23

Seurakunnissa sunnuntaina 2.2. käynnistyvä Yhteisvastuukeräys tuo tullessaan joukon tapahtumia mutta myös tärkeän viestin vanhemmille: #SINÄRIITÄT2020. Yhteisvastuukeräys 2020 tukee vanhemmuutta. 

Sonkajärvellä Yhteisvastuu-startti tapahtuu sunnuntain 2.2. klo 10 nuorten messussa. Kirkon jälkeen kaikelle kansalle on tarjolla keittolounas seurakuntatalolla. Yhteisvastuu-lentopalloturnaus 22.2. järjestetään jo 14:sta kertaa. Turnaukseen voi ilmoittautua sähköpostilla hannu1.keranen@gmail.com 21.2. mennessä. Hirsikankaalla vietetään Laskiaisen perheiltaa 25.2. klo 18 alkaen. Luvassa on kiva ilta koko perheellä ja herkulliset mahdollisuudet hyväntekemiseen. Tapahtumassa on myynnissä hernekeittoa ja makkaraa sekä muita suun myötäisiä herkkuja Yhteisvastuun hyväksi.

Yhteisvastuukeräys 2020 tukee vanhemmuutta

Yhteisvastuukeräksen tuotosta puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin seurakunnissa. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta vahvistaviin, kynnyksettömiin tukitoimiin eri puolilla Suomea. Kumppaneina ovat Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. 

Maailman katastrofialueilla Yhteisvastuukeräyksen 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten ja äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista. Ulkomailla vanhemmuuden ja perheiden monipuolinen tukeminen on elintärkeää esimerkiksi luonnonkatastrofeille alttiilla alueilla ja pakolaisleireillä.

Yhteisvastuukeräyksen tuotoista jää 40 prosenttia Suomeen. 60 prosenttia Yhteisvastuun tuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

2.2.2020 alkava Yhteisvastuukeräys juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

Yhteisvastuu tapahtumat 

Yhteisvastuutapahtumat näet tästä linkistä

Yhteisvastuu.fi

Yhteisvastuu.fi/kampanjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

www.facebook.com/yhteisvastuuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lisätietoja: keräysvastaava Pauliina Ruotsalainen, 044 7206 071