Uutiset 

Uutislistaukseen

Hautojenhoitopäivänä hoidetaan kukkien lisäksi myös surua

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa on järjestetty hautojenhoitopäiviä perinteisesti. Sonkajärvellä päivä järjestetään tänä vuonna torstaina 8.6. Hautojen ja kukkien lisäksi päivän aikana hoidetaan myös surua hiljentymällä läheisten ja omaisten haudoille. 

 
Hautojenhoitopäivänä hoidetaan hautojen lisäksi surua.

 

Kesäinen hautojenhoitopäivä alkaa hartaushetkellä. Hautojenhoitopäivänä seurakunnalta on mahdollisuus lainata puutarhatyökaluja.  

Talvikynttilälyhdyt kannattaa viedä haudoilta kotiin kesän ajaksi. Talven aikana lyhdyt ovat useasti kaatuneet ja monet kaipaavat myös kunnostusta. Kesän ajaksi talvilyhdyt kannattaa siis huoltaa kotona ja tuoda taas syksyllä valaisemaan hautoja. Kesän aikana haudoilla olevat lyhdyt estävät myös ruohonleikkuuta. Hautausmaiden työntekijät antavat lisäksi mielellään neuvoja hautausmaiden jätteiden lajittelussa. Kaikkien hautausmaiden jätelaatikoissa on selkeät merkinnät lajittelulle.

Sonkajärven hautausmaalla hautojenhoitopäivää vietetään torstaina 8.6. kello 9 alkaen. Hartaus Sonkajärven kirkossa kello 12, minkä jälkeen sankarihautausmaan puiden istutus.

Iisalmen seurakunnassa hautojenhoitopäivänä maanantaina 12.6. kesäkuuta hartaushetket järjestetään klo 9.00 alkaen Kustaa Aadolfin kirkon Vanhassa kappelissa ja klo 10.00 alkaen Kangaslammin kappelissa.

Lapinlahden hautausmaalla hautojenhoitopäivää vietetään 7.6. Kello 9 on hartaus paarihuoneella ja kello 11 tarjotaan keittoa uudella huoltorakennuksella (Oikotie 11).

Pielaveden kirkon hautausmaalla hautojenhoitopäivä on perjantai 9.6. ja hartaus on kello 9.00. Lehtolammin hautausmaalla hartaus pidetään kello 10.

Varpaisjärven hautausmaalla hautojenhoitopäivä alkaa keskiviikkona 7.6. hartaudella kello 9.

Lisätietoja palvelupäällikkö Eine Parviainen, 040 528 3140, eine.parviainen@evl.fi

 
 

5.6.2017 12.34