Uutiset 

Uutislistaukseen

Kirkkovuoden pyhiä elämällä kevääseen saa voimaa ilon, valon ja hiljentymisen kautta  

Kirkkovuodessa lähestytään nyt paastonaikaa. Sitä ennen vietettävänä laskiaisena iloitaan, syödään hyvin ja nautitaan talvisesta luonnosta laskiaisen merkeissä. Paastonaikana tarkastellaan elämää pyrkien erottamaan merkityksellinen merkityksettömästä, karsitaan turhaa ja autetaan muita. Tavoitteena on yksinkertaistaa elämää hiljentymiselle, uskolle ja rakkaudelle. Paastonaika kestää 40 päivää ja päättyy pääsiäiseen, kirkkovuoden suurimpaan juhlaan.  

Kolme nuorta laskemassa mäkeä alas suksilla lumisessa maastossa.

Piipahdus kirkossa pyhänä, osallistuminen seurakuntien yhteisvastuutapahtumiin, lähimmäisen auttaminen, luontosuhteen vaaliminen ja monet muut paastonajan vieton tavat tuovat kevääseen iloa, valoa ja hiljentymisen hetkiä yhdessä toisten kanssa. Paaston aikaan voi etsiä virikkeitä ja tapahtumia myös seurakuntien nettisivuilta ja some kanavista. Ekopaasto –kampanja haastaa tänä vuonna jakamaan somessa omia arkisia toivon tekoja ja sanoja ja kertomaan, millä arjen teolla sinä rakennat toivoa. 

 

Seurakuntien tapahtumat ovat kaikille avoimia ja tiedot niistä löytyvät seurakuntien tapahtumakalentereista nettisivuilta.  

Sonkajarvenseurakunta.fi/tapahtumatLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Iisalmenseurakunta.fi/tapahtumatLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Lapinlahdenseurakunta.fi/tapahtumatLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Nilakanseurakunta.fi/tapahtumatLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Varpaisjarvenseurakunta.fi/tapahtumatLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

7.2.2024 12.58