Uutiset 

Uutislistaukseen

Seurakuntavaalien pääpäivä on tulevana sunnuntaina

Äänestämässä voi käydä su 20.11. oman seurakunnan äänestyspisteellä klo 11.00-20.00. Tuloksia voi seurata seurakuntien nettisivuilta, jossa ne julkaistaan myöhään iltasella laskennan valmistuttua.  

Äänestys_Kirkonmediapankki_AarneOrmio.jpg

Kuva: Kirkon mediapankki / Aarne Ormio.

Seurakuntavaaleissa valitaan seurakuntalaisten keskuudesta päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Luottamushenkilöt päättävät mm. siitä, minkälaista toimintaa seurakunnassa järjestetään ja mihin seurakunnan rahoja käytetään. Ylä-Savon seurakuntayhtymässä valitaan vaaleissa päättäjät paikallisiin seurakuntaneuvostoihin ja seurakuntayhtymässä ylintä päätösvaltaa käyttävään yhteiseen kirkkovaltuustoon.  

Tulevana sunnuntaina Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa ovet ovat auki seurakuntataloilla äänestäjille klo 11.00-20.00. Varpaisjärvellä äänestetään Seurakuntapysäkillä. Iisalmessa ja Sonkajärvellä on tarjolla kahvit äänestäjille. Äänestämään voivat tulla kaikki 16- vuotta täyttäneet kirkon jäsenet. Ehdokkaat löytyvät seurakuntien nettisivuilta.   

Tuloksista viestitään heti kun laskenta on valmis    

Ääntenlaskenta käynnistyy seurakunnissa heti ovien sulkeuduttua 20.00. Alustavat tiedot valituksi tulleista ehdokkaista selviää myöhään illalla, kun laskenta eri seurakunnissa valmistuu. Vaalien tulostiedotusta voi seurata seurakuntien nettisivuilta ja seurakuntien somekanavista.  

Ylä-Savon seurakuntayhtymään kuuluvat Iisalmen, Lapinlahden, Nilakan, Sonkajärven ja Varpaisjärven seurakunnat. Nilakan seurakunnassa on tällä kertaa sopuvaalit, eli ehdokkaita oli saman verran, kuin paikkoja luottamushenkilöille. Tästä syystä Pielavedellä ja Keiteleellä äänestystä ei näissä vaaleissa järjestetty.   

Lisätietoja:  

  • Iisalmen seurakunta, kirkkoherra Sanna Komulainen, 044 7335 200, sanna.komulainen@evl.fi 
  • Lapinlahden seurakunta, kirkkoherra Lauri Jäntti, 040 5021 439, lauri.jantti@evl.fi 
  • Sonkajärven seurakunta, kirkkoherra Riitta Valtokari, 044 0711 235, riitta.valtokari@evl.fi 
  • Varpaisjärven seurakunta, vt. kirkkoherra Matias Koponen, 050 3311 441, matias.koponen@evl.fi  
  • Ylä-Savon seurakuntayhtymä, tiedottaja Maria Ojanperä, 044 7335250, maria.ojanpera@evl.fi 

18.11.2022 12.36