Sonkajärven hautausmaa

Rutakontie 3, 74300 Sonkajärvi

Sonkajärven hautausmaa

Sonkajärven hautausmaa sijaitsee Sonkajärven kirkonkylässä,  kirkon vieressä. Hautausmaan pinta-ala on noin 4 ha ja se on otettu käyttöön n. 1855 ja laajennettu myöhemmin. Muualle haudattujen muistelupaikka löytyy kirkon ja sankarihauta-alueen väliseltä alueelta.

Hautapaikka, -kaivu ja –hoito ym. hautausmaahan liittyvissä asioissa yhteydenotot seurakuntamestari Mauri Heiskanen p. 044 531 7798 tai mauri.heiskanen@evl.fi ja Sonkajärven seurakuntatoimisto p. 040 132 5275 tai sonkajarven.seurakunta@evl.fi

Hautauspalvelut

Sankarihauta-alue

Hautausmaalla on sankarihauta-alue, johon on haudattu 185 sankarivainajaa. Alueella sijaitsee sankarivainajien muistomerkki sekä Karjalaan jääneiden muistomerkki. Keskellä hautausmaata sijaitsee vuonna 1989 pystytetty muistomerkki katovuosina 1866-1868 nälkään kuolleiden muistolle.

Parkkipaikka sijaitsee seurakuntatalon vieressä, Rutakontie 20.