Hautajaiset 

Kuolema on osa tätä elämää ja maallisen vaelluksen päätepiste, niin ajattelemme. Surun kohdatessa meidän on kyettävä hoitamaan kuolemaan ja hautaamiseen läheisesti liittyviä asioita. Hautajaisten kulusta, muistotilaisuuden järjestämisestä tai suruun liittyvissä asioissa neuvomme ja opastamme tarpeen mukaan. 

Hautauspalvelut 

Hautajaisjärjestelyt voi aloittaa ottamalla yhteyttä Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien yhteiseen Hautauspalveluiden toimistoon (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustoon).

Asioidessa sovitaan mm. hautajaisten käytännön järjestelyistä kuten papin, kanttorin ja tilan varauksesta ja hautaukseen liittyvistä asioista. 

Lisätietoa hautaukseen ja haudanhoitoon liittyvistä asioista saat Ylä-Savon seurakuntayhtymän hautauspalveluiden sivulta (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustoon)

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Aukioloajat 9-15 ma-pe. Puh. 044 7335 201, ylasavon.hautausluvat@evl.fi

Hautauspalveluiden yhteystiedot 

Toimistot ja palvelunumerot avoinna ma-pe klo 9-15

Tarkista tästä toimistojen poikkeukselliset aukioloajat (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivuille)

  • Papin, kanttorin ja tilan varaus, käytännön järjestelyt, haudanhoitosopimukset ja hautapaikat. 

Puhelinnumero: ☎ 044 7335 202 

Sähköpostiosoite: ylasavon.hautausluvat@evl.fi 

Osoite: Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi. 

Hautajaiset koronapandemian aikana

Ajantaisasta tietoa hautajaisista koronapandemian aikana (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivulle)

 

Läheisen ihmisen kuoltua tarvitsemme toistemme tukea ja rohkaisua. Myös seurakunta haluaa lohduttaa ja rohkaista surun ja ikävän kohdatessa. Kristittyinä saamme elää surussammekin Jumalan suuresta lupauksesta: "Hän kaitsee heitä ja vie heidät elämän veden lähteille, ja Jumala pyyhkii heidän silmistään kaikki kyyneleet" (Ilm 7: 17).

Mies hautajaisissa.