Hautajaiset

Kuolema on osa tätä elämää ja maallisen vaelluksen päätepiste, niin uskomme. Surun kohdatessa meidän on kyettävä hoitamaan kuolemaan ja hautaamiseen läheisesti liittyviä asioita. Hautajaisten kulusta, muistotilaisuuden järjestämisestä tai suruun liittyvissä asioissa neuvomme ja opastamme tarpeen vaatiessa. Hautajaisjärjestelyt voi aloittaa ottamalla yhteyttä Hautauspalveluihin.

HAUTAJAISTEN JÄRJESTÄMINEN POIKKEUSOLOISSA
- Ajantasaista tietoa ja tulostettava ohjeistus >>

Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät poikkeusaikana
Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen.
Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Viranomaisten tulkinnan mukaan kirkollista toimitusta seuraava juhla on yksityistilaisuus ja sen osallistujamäärä on enintään 50 henkeä.
Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät poikkeusaikana. (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän verkkosivuille.)

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.

Voit asioida henkilökohtaisesti Iisalmen toimistossa (Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi) maanantaista perjantaihin klo 9-15 välisenä aikana tai soittaa hautaukseen liittyvistä palveluista numeroon 044 7335 201. Asioidessa sovitaan mm. seuraavista:

• hautausaika ja –paikka sekä mahdollisesta muistotilaisuudesta
  • hautapaikka ja tarvittaessa hautapaikan näyttö
  • papin, kanttorin ja tilan varaukset
  • käytännön järjestelyt
  • haudanhoidosta sopiminen ja sopimukset

Lue lisää hautauspalveluista