Rippikoulut

Tarkoituksena on tukea nuoren kasvua kristittynä ja ohjata kantamaan omaa vastuuta elämässään. Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kasteopetusta. Tutustut sen kirkon uskoon, johon sinut kasteessa liitettiin. Rippikoulussa voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämään ja uskoon liittyviä asioita sekä opetella kantamaan vastuuta itsestä ja huomioimaan toisia ihmisiä. Sonkajärven seurakunnan rippikoulut ovat leirimuotoisia. Vuonna 2019 leirejä on kaksi. Päivärippikoulusta saat tietoa myöhemmin, kun saadaan varmistettuta tilanne Iisalmen seurakunnassa. Rippikoulun voit käydä myös muualla esim. eri herätysliikkeiden järjestämissä rippikouluissa.

Nuorten kenkiä ympyrässä.

Rippikoulu 2020

Rippikoulun kokoontumisiin muutokset koronavirusepidemian vuoksi.

Suomessakin koronaviruksen aiheuttama poikkeustila jatkuu. Odotamme vielä keväämmällä kirkon ohjeistusta (kasvatuksen linjaus kirkkohallitus) ja piispojen ohjeistusta mm. rippikoulun käymiseen liittyvistä asioista kuten tunneista, verkko-opetuksesta ja konfirmaatiosta. Tavalla tai toisella rippikoulusi toteutetaan tänä vuonna.

2 leiri

La 25.7. leiripäivä Sonkajärven srk.talo klo 10-15 (Jää aikaa siivoukseen edellisen ryhmän takia) ja jatkuu leirinä su 26.7.-30.7 Hirsikankaalla. Konfirmaation aika on la 1.8 klo 12.00. Osallistujien määrä rajoitettu. Kirkkovieraita 10-12 per rippikoulainen. Messun kulusta erilliset ohjeet kirkossa.  Nuorille ehtoollinen jaetaan alttarilla, muulle kirkkoväelle kahdessa jonossa alttarin edessä. SIUNAAJIA saa olla 1-5. Tilaisuus yksityistilaisuutena, kirkkoon voimme ottaa vain 160 kirkkovierasta. Huom. yleinen messu on su 2.8 klo 10.00.

AIKATAULU la 1.8.2020

- Sonkajärven srk.talo pukeutuminen 10.45-11.

- Kulkue kuvaukseen, klo 11.15-20 kirkon edessä

- käynti sankarihaudoilla

- 12 konfirmaatiomessu

- 13.15 todistusten jakaminen ja albojen palautus srk.talo

- tilaisuus päättyy n klo 13.30-45.

Tutustu ripari.fi sivustoon

Moikka nuoret   (kouluikäiset)

Toivottavasti jaksat hyvin kaiken tämän uuden ja oudon elämäntilanteen keskellä. Ohjeita on varmaan sadellut eri tuuteista ja koulutehtäviä. Nyt ei tule tehtäviä, vaan jaksamisen toivottelua. Samalla terkkuja teille jotka olette jossain kauempana opiskelemassa.

Älä jää yksin, ja meihin voit pitää yhteyttä. Katsomme huhtikuussa jossain vaiheessa tilannetta taas, ja palaamme esim. verkkokeskusteluin yhteen. Voitolla meihin yhteydessä muutenkin.

Lisäksi ohessapa tietoa kirkon palveluista, chat yms. jos haluaa kysellä ja jutella nimettömänä.

Nettitupu on kaikille kouluikäisille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Nettitupun päivystäjien Tupujen, eli seurakuntien työntekijöiden, kanssa voi keskustella mieltä painavista asioista. Tupu-päivystys on auki lasten kysymyksille arkipäivisin klo 12-18.

Tupun tavoittaa osoitteesta www.tupu.help. Kun Tupu on paikalla, hänen kanssaan voi chattailla ja muina aikoina voi jättää viestin, johon Tupu vastaa sähköpostilla.

Sekasin-chat on valtakunnallinen keskustelualusta 10-29 -vuotiaille. Sekasin-chatissä voi keskustella mieltä askarruttavasta kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chat on auki joka päivä, ma-pe klo 9-24 sekä la-su klo 15-24.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Nuortennetin kautta pystyy keskustella muiden nuorten kanssa ja osallistua chat-ohjaajan luotsaamaan ryhmächattiin. Sivustolle on koottu yhteensä sata asiaa, mitä voi tehdä. Sivuilta löytyy myös Lasten ja nuorten puhelimen numero, johon voi soittaa maksutta.

Tyyneysrukous

Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä ne asiat, joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa niitä asioita, joita voin, ja viisautta erottaa nämä toisistaan

- Reinhold Niebuhr

Leirihäissä Annin kappelissa Sukevalla