Idän pikajuna -konsertti

HΛV-duo

Sonkajärven kirkko

HΛV-duo: Marianne Sihvonen, huilut ja Alvi Joensen, kitara

Idän pikajuna -konsertin aikana matkustamme Itä-Euroopan halki ja koemme heidän ylenpalttisen musiikkikulttuurinsa eturivipaikalta. Vierailemme useissa maissa, esimerkiksi Serbiassa, Bosnia-Hertsegovinassa ja Bulgariassa. Monet konsertin kappaleet ovat saaneet inspiraationsa Itä-Euroopan ainutlaatuisesta kansanmusiikista. Ne sisältävät vietteleviä rytmejä ja mukaansatempaavia melodioita. Tämä musiikki sopii erinomaisesti monipuoliselle huilu- ja kitaraduolle kitaran perkussiivisen olemuksen ja huilun laulavan luonteensa ansiosta.

HΛV on suomalaisen huilisti Marianne Sihvosen ja färsaarelaisen kitaristi Alvi Joensenin muodostama duo. Duo tunnetaan työskentelystä merkittävien pohjoismaisten nykysäveltäjien, kuten Sunleif Rasmussenin ja Ylva Fredin, kanssa sekä heidän uniikista tavasta yhdistää nykymusiikki ja ympäristönsuojelu. HΛV:n vuosi 2022 tulee olemaan erittäin vaiherikas, sillä he tulevat esiintymään muun muassa Nordens Husissa Färsaarilla, Kööpenhaminan Moderne Mandag- ja Lundin Odeumin -konserttisarjassa sekä kirkkokonserttikiertueella Tankassa, Ruotsissa, Suomessa ja Färsaarilla. Duoa ovat tukeneet muun muassa Pohjoismainen kulttuurirahasto, Ruotsin kulttuurineuvosto, Ruotsin taideneuvosto, Svenska kulturfonden ja Taiteen edistämiskeskus.

Ohjelma:

Béla Bartók: Kuusi romanialaista kansanlaulua (Sov. Arthur Levering)
Vojislav Ivanovic: Kad ja pođoh na Bembašu (“Kun menin Bembashiin”)
Miroslav Tadic: Neljä makedonialaista kappaletta
Stepan Rak: Valssi “Kaygorod”
Atanas Ourkouzounov: Sonatine huilulle ja kitaralle

Vapaa pääsy!