Responsorio

Vox Polaris -kuoro
Sonkajärven kirkko (Kirkossa turvavälit huomioiva laskennallinen osallistujamäärä 120 henkilöä)

Kuopiolaisen Vox Polaris -kamarikuoron konsertti

Responsorio-konsertissa kuullaan vanhaa musiikkia ja vanhan musiikin inspiroimaa nykymusiikkia a cappella eli säestyksettä. Konsertin nimi viittaa kirkon perinteiseen vuorolaulukäytäntöön. Tällä kertaa vuoropuhelua käydään ajan sillan yli eri aikakausien säveltäjien kesken. Konsertin johtaa Jaana Turunen. Konserttikiertueen toteutusta tukee Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Savon rahasto.

Konsertti rakentuu perinteisen luostarirytmin ympärille. Konsertin neljä osaa on nimetty hetkipalvelusten mukaan: Laudes – Aamun koittaessa, Ad sextam – Keskipäivällä, Vesper – Auringon laskiessa ja Completorio – Päivän päättyessä. Ensimmäisen osion aiheena on kiitos, toisen hiljaisen viikon teemat, kolmannen Maria ja viimeisen levolle käyminen.

Vapaa pääsy, ohjelma 15/10 € ovelta.

Vox Polaris -kuoro ja Sonkajärven seurakunta

Rutakontie 20