Tuhkamessu

ke 17.2. kello 18.00
Sonkajärven kirkko (Kirkossa turvavälit huomioiva laskennallinen osallistujamäärä 120 henkilöä)

Hiljaisuuden iltakirkko ja tuhkamessu. Kirkkoon otetaan kokoontumisrajoitusten mukaisesti max 20 henkilöä. Lisätiedot Anne Pulkka p. 0440 711 235 Messu striimataan. Voit seurata sitä Sonkajärven seurakunnan Youtube-kanavalla.

Tuhkakeskiivikosta alkaa paastonaika, joka kestää pääsiäissunnntaihin. Paaston aikana meitä kutsutaan tutkimaan Jumalan pyhyttä ja rakkautta, joka näkyy Kristuksen kärsimyksessä ja kuolemassa. Paastoon liittyy katumus: ihminen katuu katuu syntejään ja kiintymistään tähän maailmaan. Paastonaika kutsuu ihmistä etsimään uutta, kasvamaan vastuullisempaan elämäntapaan ja luopumaan omastaan hädänalaisten hyväksi.

Tuhkamessussa voi halutessaan saada tuhkaristin piirretyksi otsaansa. Tuhkaristi kuvastaa katumusta.

vt. kirkkoherra
Rutakontie 20