Pyhäinpäivän ehtoollishartaushetki Sonkajärven kirkossa

la 31.10. kello 19.00 - 20.00
valkeavaatteiset kulkevat kynttilöitä kantaen hautausmaalla
Sonkajärven kirkko (Kirkossa osallistujamäärä enintään 40 henkilöä)

Hartaushetkeen voi osallistua vainajan 2 omaista, jotta turvavälejä on kirkossa mahdollista noudattaa. Pyhäinpäivänä muistamme kaikkia edesmenneitä rakkaitamme. Vietämme yhteistä hartaushetkeä kirkossa, luemme kaikkien Sonkajärven hautausmaalle vuoden aikana (1.11.2019 - 31.10.2020) haudattujen Sonkajärven seurakunnan jäsenten nimet, sytytämme heidän muistolleen kynttilöitä, rukoilemme, hiljennymme ja saamme käydä yhteiseen ehtoollispöytään, olemme yhdessä, toinen toistamme tukien. Tapahtuma striimataan.

Pyhien yhteys

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11.  ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

vt. kirkkoherra
Rutakontie 20