Pyhäinpäivän ehtoollishartaus Sukevan kirkossa

la 31.10. kello 17.00 - 18.00
valkeavaatteiset kulkevat kynttilöitä kantaen hautausmaalla
Sukevan kirkko (tilaisuudet järjestetään rajoitukset huomioiden)

Pyhäinpäivänä muistamme kaikkia edesmenneitä rakkaitamme. Vietämme yhteistä ehtoollishartaushetkeä kirkossa, luemme kaikkien Lahnakankaan ja Kauppilanmäen hautausmaalle vuoden aikana (1.11.2019 - 31.10.2020) haudattujen Sonkajärven seurakunnan jäsenten nimet, sytämme heidän muistolleen kynttilöitä, rukoilemme, hiljennymme ja saamme tuntea yhteyttä heidän kanssaan käymällä ehtoollispöytään, olemalla yhdessä, toinen toistamme tukien.

Pyhäinpäivä

Pyhien yhteys

Muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

vt. kirkkoherra
Rutakontie 20