Messu Sukevan kirkossa

Sukevan kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 70 henkilöä koronapandemian aikana)

Sunnuntain teemana on itsensä tutkiminen. Jumalanpalvelukset ovat jälleen avoimia kaikille vierailijoille! Turvallisuuden takaamiseksi kirkossa on kuitenkin erityisjärjestelyjä turvavälien ja hygienian suhteen. Noudatathan jumalanpalveluksen järjestäjien ohjeita. Tervetuloa yhteiseen jumalanpalvelukseen!

Jumalan sana neuvoo meitä arvioimaan itseämme ja elämäntapaamme. Oikea itsensä tunteminen näkyy nöyryytenä ottaa vastaan armo yksin Jumalan lahjana. Itseriittoisuus vääristää ihmisen todellisuudentajun. Hän kuvittelee pystyvänsä täyttämään Jumalan tahdon omin neuvoin.

Päivän evankeliumiteksti:

Matt. 21: 28-32

Jeesus sanoi ylipapeille ja kansan vanhimmille:
    ”Mitä te tästä sanotte? Eräällä miehellä oli kaksi poikaa. Hän meni toisen luo ja sanoi: ’Poikani, mene tänään viinitarhaan työhön.’ ’En minä halua’, poika vastasi. Sitten hän kuitenkin tuli toisiin ajatuksiin ja meni.
Isä meni toisen pojan luo ja sanoi tälle saman. Poika vastasi: ’Menen kyllä, isä’, mutta ei mennytkään. Kumpi näistä kahdesta teki, mitä hänen isänsä tahtoi?”
    ”Edellinen”, he vastasivat.
    Jeesus sanoi:
    ”Totisesti: portot ja publikaanit menevät Jumalan valtakuntaan ennemmin kuin te. Johannes avasi teille vanhurskauden tien, mutta te ette uskoneet häntä. Portot ja publikaanit sen sijaan uskoivat, ja vaikka te sen näitte, te ette jälkeenpäinkään tulleet katumukseen ettekä uskoneet häntä.”

Kesän ajan striimaukset tulevat vuoroittain Ylä-Savon seurakuntayhtymän eri kirkoista. Löydät linkin kunkin sunnuntain jumalanpalveluksen lähetykseen klikkaamalla tästä. Myös Sonkajärven kirkossa olevat jumalanpalvelukset striimataan. Sonkajärven jumalanpalveluksia pääset seuraamaan täältä.

Jumalanpalveluksessa palvelevat: liturgia ja saarna Anne Pulkka, kanttori Arja-Linnea Ahonen, suntio Mauri Heiskanen

vt. kirkkoherra
Rutakontie 20
74300 Sonkajärvi

Vapailla maanantaisin ja tiistaisin.