Palmusunnuntain jumalanpalvelus Sonkajärven kirkossa (verkkolähetys)

su 5.4. kello 10.00
Sonkajärven kirkko (Kirkkoon mahtuu yhteensä 120 henkilöä koronapandemian aikana)

Tervetuloa yhteiseen jumalanpalvelukseen!

Seurakunnan jumalanpalvelusta voi seurata YouTube -kanavalta sunnuntaina klo 10 ja tallenteena sen jälkeen.

Palmusunnuntai - Kunnian kuninkaan alennustie

Palmusunnuntain nimi viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

liturgia ja saarna: Kimmo Kivelä

Piispainkokouksen antaman ohjeistuksen mukaisesti kaikki jumalanpalvelukset on peruttu julkisina tilaisuuksina. Jumalanpalvelus toimitetaan kuitenkin ilman läsnäolevaa seurakuntaa.

Korona-viruksen aiheuttaman uhkan vuoksi kaikki Sonkajärven seurakunnan jumalanpalvelukset toimitetaan sanajumalanpalveluksina kiirastorstaihin saakka.