Sonkajärven seurakunnan 2 rippikoululeirin ajatuksia leiripäiväkirjassa voit lukea täältä.

Lauantai 27.7.19 päivä 1

Tänään oli ekapäivä leirillä. Saavuimme leirille klo 11 aikoihin iloisin mielin. Perillä Hirsikankaalla meitä odotti hirmuinen helle + 30-31 astetta. Kun tavarat oli purettu ja ryhmät jaettu menimme ulos pelaamaan kaaos-peliä. Se oli mukavaa. Sitten olikin jo lounaan aika. Söimme lounaaksi maittavaa jauhelihakeittoa. Sen jälkeen meillä oli 2 oppituntia, joitten aiheina olivat Jumala sekä pelastushistoria. Olemme myös viettäneet vapaa-aikaa esim: pelaten lentopalloa, ottaen aurinkoa sekä kiikussa kiikkuen. Osa tytöistä ehti käydä pulikoimassa lämpimässä järvessä. Olemme syöneet päivällisen ja siivonneet. Nyt alamme odotella saunomista sekä ilta-ohjelmaa!

Ryhmä 2. Annu, Miia, Olli, Niina sekä Ville-isonen

Sunnuntai 28.7.19 päivä 2

Ensimmäisen päivän ilta eilen lauantaina oli todella kuuma, vielä illanvietossa hiki tippui pelkästä istumisesta. Ohjelmassa oli tutustumista, nimipeliä ja muun muassa kuuma tyynyralli. Yö sujui onneksi hyvän unen merkeissä. Tänään herättiin aamulla klo 8 isosten meluamiseen.  Lipunnoston jälkeen oli makoisa aamupala, ja aamupalan jälkeen kävimme eilisen raamiksen kysymykset läpi. Kun Atte oli pitänyt oppitunnin, sen jälkeen söimme ja vietimme aikaa ulkona. Tänään oli aurinkoinen ja lämmin päivä, joten oli kiva olla ulkona. Kävimme myös Sukevan kirkossa jumalanpalveluksessa ja lauloimme Iiriksen kanssa tuttuja lauluja. Ennen päivällistä oli Aten toinen oppitunti jossa käsiteltiin syntejä. Söimme ruuaksi makaronilaatikkoa, joka oli hyvää. Syönnin jälkeen saimme käydä kioskissa ja viettää aikaa kavereiden kanssa. Vielä on vuorossa iltaohjelmaa ja viikkokisa.

Ryhmä 3: Saara-iso, Emmi, Anni, Hilma ja Kirsikka

Maanantai 29.7.19 päivä 3

Eilen illalla oli meidän ensimmäinen päivän pähkinä, jonka kaikki pojat reputtivat. Sen jälkeen syötiin ravitsevan maukas iltapala. Seuraavaksi oli märän viikkokisan aika, jonka meidän ryhmä hävisi isosemme TUOMAKSEN takia. Seuraavaksi oli hetken vapaata, jonka jälkeen mentiin ulos leirinuotion ääreen illanviettoon. Illanvietossa lauloimme ja huusimme. Seuraavaksi oli iltapesujen aika, jonka jälkeen oli warttis. Tänä aamuna heräsimme väsyneinä eilisestä. Menimme lipunnostoon ja aamupalalle. Sen jälkeen meillä oli oppitunteja liittyen Jeesukseen. Katsoimme elokuvaa liittyen Jeesukseen ja nautimme myös hyvästä ruuasta päivän mittaan.

Ryhmä 4: Tuomas-iso, Jenna, Mira, Atte ja Ville

Tiistai 30.7.19 päivä 4

Viikkokisa oli musiikkivisa. HÄVISIMME. Kisan jälkeen menimme saunaan ja kävimme uimassa, tytöt joutuivat odottamaan poikia todella kauan suihkusta. Ja kun tytöt menivät suihkuun pukuhuoneen lattia tulvi. Illanvietot aloitimme katselemalla Jullen ja Tuomaksen meikki tutoriaalia,opimme paljon siitä. Pelasimme erilaisia pelejä ja Olli vietiin pois. IltaWartiksessa ihmettelimme puhelimia Aten kanssa. Aamulla heräsimme Tommin sali biisiin ja kaikki rakastivat sitä sen jälkeen nostimme lipun ja ulkona oli kylmä. Sitten oli hyvä aamupala. Meidät jaettiin 4 ryhmään ja teimme hyvin opettavaisia pajoja. Kävimme ensimmäistä kertaa Annin kappelissa tällä leirillä ja siellä oli jumalanpalvelus, joka liittyi pääsiäiseen. Ja saimme tietää leirihäiden roolit ja olemme innoissaan. Ja sitten Hannu opetti meitä huolienkertomisesta. Kävimme spiraali oppeja ja suoteoriaa Hannun kanssa. Tänään on vierailupäivä ja odotamme innolla vieraita.

Ryhmä 5:Joonatan, Riina, Neea ja isonen Mustosen Onni

Keskiviikko 31.7.19 päivä 5

Rippikoulun viides päivä alkoi railakkaalla Pokemon Go- biisillä johon heräsimme. Leiriläisten vanhemmat vierailivat leirillä eilen klo 18 alkaen. Kaikista oli mukava nähdä omaa kotiväkeä. Olisimme pelanneet lentopalloa, mutta sää ei sallinut. Päivän jumalanpalveluksessa aiheena oli 14. sunnuntai helluntaista. Siellä lauloimme leirikanttorimme Iiriksen valitsemia virsiä. Oppitunneilla käsittelimme mm. kastetta, seurustelua ja avioliittoa.  Opettelimme seurusteluun ja avioliittoon liittyviä asioita myös isosten pitämien pajojen avulla. Päivän erikoisuus oli perinteisissä leirihäissä, joissa kaikilla oli omat roolihahmonsa. Häissä Niina eli ”Ellinoora” ja Joonatan eli ”Titi-nalle” vihittiin leiriystäviksi. Häissä nähtiin myös muita julkkiksia Olusilta kuten Cheek, Anssi Kela ja Anna Puu, ja Limusilta kuten Maltti ja Valtti, Riesa-pelle sekä Miauskis-kissa. Vihkimisen jälkeen siirryimme saliin pelaamaan erilaisia hääaiheisia pelejä ja leikkejä kuten Tarzania, puistonpenkkiä ja hampurilaista, sekä syömään hyvää ruokaa ja kakkua.

Ryhmä 1: Elli, Niko K, Niko H, Toni ja Maija Iso

Torstai 1.8.19 päivä 6

Heräsimme kuudenteen leiripäivään ärsyttävän musiikin saattelemana. Häät sujuivat hyvin ja illalla ei ollut erikoisempaa meininkiä.Torstaina ensimmäiseksi piti jakautua ryhmiin ja rupesimme tekemään lehtityötä. Ruoka oli jälleen hyvää. Ruoan jälkeen menimme jumalanpalvelukseen, joka oli tuskastuttavan pitkä. JP:een jälkeen meillä oli oppitunti diakoniasta ja sitten siirryimme diakonia radalle, jonka isoset olivat järjestäneet. Radalla oli visaisia tehtäviä, jotka saimme ratkaistua.

Sen jälkeen rupesimme tekemään ”lopputenttiä” joka tehtiin ryhmissä isosten kanssa. Juhlimme koko ryhmän kanssa railakkaasti sitä, kun Olli sai ensimmäisenä koko ryhmästä kaikki ulkoläksyt läpi, onnea Olli! Otimme myös päivän aikana erittäin onnistuneet ryhmäkuvat. Kuva diakoniaradalta