Sonkajärven seurakunnan rippikoulu 2019 - 1 leirin päiväkirja

Leiriläiset kirjoittavat sivua yhdessä isosensa kanssa. Lue lisää leiristä.

Perjantai 1. päivä 7.6.

Tänään oli ekapäivä leirillä. Tulimme leirille puoli 11 ja kuuma keli oli heti vastassa, aurinko paahtoi ja Sukevanjärvi lepäsi peilityynenä. Asteet kimpoilivat molemmin puolin +30 astetta!

 Alkutoivotuksien jälkeen oli sitten normileiripäivän menoa. Ollaan tehty: ulkona tutustumista, tehtäviä, muistiinpanoja, laalettu ja oltu ulukona. Mitteepä muut ootte mieltä ryhmässä?

 ” Ihan on ollut mukava päivä. Uskon, että loppu leiristäkin tulee mukava. On ollu mukavata ja eeköhän se koko leeri mukava oo.”

 ”Hyvä päivä ollut tänään.” Myöhemmin mentiin jumalanpalvelukseen, joulu oli teemana kuumassa Anninkappelissa, siitä ehkä kirjoittelee seuraava ryhmä enemmän.

Ryhmä 4: Savolainen Irina, Pulkka Jesse, Kiimalainen Jesse, Huusko Atte, Niskanen Viljami ja isonen Jonni Keränen.

Lauantai 2. päivä 8.6.

Perjantaina jumiksessa oli aiheena joulu. Illanvietossa lauloimme ja pelasimme pelejä ja viikkokisassa pelasimme hernepeliä. Yö oli kuuma, ja lämpöasteet olivat korkealla. Aamulla heräsimme aikaisin ja virkeänä lipunnostoon. Sen jälkeen söimme aamupalaa meillä oli oppitunteja ja Sitten oli päiväruoka.  Vietimme tänään Jeesus  -päivää eli oppitunnit liittyivät häneen. Sitten aiheeseen liittyen katsoimme oppitunnilla elokuvaa. Rippivirsikin on valittu, ja sitten veisailtiin laulutunnilla ja taas tunnin jälkeen syötiin lisää makaronilaatikkoa.

RYHMÄ  2  Lari Leminen isonen

Korolainen Sonja, Kvist Emma, Marin Eetu, Kemppainen Niko

Sunnuntai 3. päivä 9.6.

Eilen teimme rippikoulun ensimmäisen pähkinän – tuskaillen. Eilen oli myös saunailta ja pojat kävivät rantasaunassa ja halukkaat myös uimassa. Viikkokisassa tehtävänä oli kuljettaa kuminauhaa ringissä toisten  - ja itsen – yli. Ötökät söivät kaikki hengiltä. Illanvietossa pelasimme tunnistus peliä ja hämmennyimme nimistä. Pelasimme myös liukuporraspeliä. Warttiksessa kuulimme käänteisen luomiskertomuksen.Tänään aloitimme aamun levänneinä ja riensimme lipunnostoon. Aamupäivällä toimimme pajojen parissa joissa aiheita olivat kiusaaminen, läheisväkivalta, päihteet ja media. Jumalanpalveluksen vietimme tyylikkäässä Sukevan kirkossa. Kirkon jälkeen vanhemmat tulivat vierailulle ja kävimme läpi konfirmaatioon liittyviä asioita. Vieraiden lähdettyä kävimme työt läpi ja keskustelimme pajojen aiheista. Ruokana oli jauhelihakeittoa. Ruoka oli hyvää, ja leiri jatkuu!

Ryhmä 3. Petra, Eelis Sanni T. ja Mila  Isonen Saara.

Maanantai 4. päivä 10.6.

Maanantai 4. päivä 10.6.19

Eilen vanhempien vierailupäivän jälkeen katsoimme yhdessä piirrettyä elokuvaa ja söimme dippivihanneksia ja sipsiä. Sen jälkeen iltatoimien jälkeen menimme nukkumaan.Tänään oli jumalan palvelus pääsiäisestä ja sitten sen jälkeen raamiksessa puhuimme tuhlaajapojasta. Elokuva oli Prinssi ja sammakko. Elokuva oli jäätävän hyvä, prinssi ja Diana saivat toisensa ja elivät onnellisesti elämän loppuun asti. Mekin olemme onnellisia täällä leirillä. Sen jälkeen teimme oman version tuhlaaja pojasta kuvina. Tänään myös teimme alttareita ulos luonnonmateriaaleista ja esittelimme niitä muille ryhmille, sekä keskustelimme rukouksista. Oppitunneilla olemme tänään opiskelleet myös uskonelämän hoitamista, sielunhoitoa, rukousta ja mistä elämässä voi saada apua nuorena

Ryhmä RYHMÄ 4  Jonni isonen sekä Irina, Jesse P., Jesse K, Atte ja Viljami.

Tiistai 5. päivä 11.6.

Eilen kisailtiin viikkokisassa pallojen hausta. Illalla pelattiin valokuva  peliä. Valtterilla oli tosi tyhmät jutut heti aamusta. Pojat herätettiin Valtterin lempimusiikilla, jonka nimi oli Courtesy Call. ja puolestaan tytöt herätettiin Old town road nimisellä kappaleella.   Tänään oppituntien aiheita olivat mm. kaste, seurustelu, häät. Jumalanpalveluksen aiheena oli lähimmäiset.  Tänään oli myös rata, jossa oli aiheena seurustelu, jossa oli julisteen tekoa ja näytelmiä. Radassa käytiin myös seurusteluun liityviä väiteittä läpi ja tehtiin liikennevaloilla harjottelua. Leirihäissä meni ystävyysliittoon Miki ja Siiri (Kimi Räikkönen) ja (Minttu Räikkönen). Seremonian jälkeen otetiin yhteiskuva ja mentiin pelaa yhteispelejä isälle ja kuultiin bestmanin kaunis puhe.

Ryhmä 1 Jossu isonen sekä Miki, Sanni, Siiri, Tatu ja Valtteri.

Keskiviikko 6. päivä 12.6.

Rippileirillä edellisiltana pelattiin vielä lisää pelejä hääjuhlassa, mm: Tarzan -peliä jossa sulhasen ja kahden muun henkilön piti pelastaa morsmaikku. Sitten lämmitimme saunan ja saunoimme siellä, ja saunomisen jälkeen Pastori Hokkanen piti meille iltavarttiksen  jonka jälkeen me kaikki menimme nukkumaan tyytyväisenä ja hyvillä mielin.Uusi päivä me aloitettiin klamydian ´´pienen pojan elämää´´ nimisellä kappaleella siitä riensimme innokkaasti ja virkeinä lipun nostoon jonka jälkeen menimme aamupalalle. Aamupalan jälkeen pelasimme sardiini nimistä peliä.Sitten oli oppitunteja ja jumalanpalvelus ja diakonia rata. Siinä pohdimme, miten auttaa erilaisissa vaikeuksissa olevia ihmisiä. Niiden jälkeen leiriläiset tekivät ryhmäpähkinän ryhmässään, ja kun ne oli saatu valmiiksi, me kävimme läpi ne. Ilmassa on suurta odotuksen tunnetta – onhan kyseessä viimeinen ilta. Vielä kerran Hirsikankaan saunoihin ja uimaan. Ilta-aurinkokin on ilmaantunut taivaanrantaan myös tänä iltana.

Kirjoitttajat: Isoset Reko ja Lari ja ryhmä 2.

Torstai 7. päivä 13.6.

Kaikki hyvä päättyy aikanaan sanotaan. Niinpä. Leiri päättyi illalla perinteiseen illanviettoon, jossa saunomisen jälkeen hiljennyimme nauttimaan sanan varsinaisessa merkityksessä juhlaillallinen. Tarjolla oli kerma- ja paistinperunat, sisäfilettä ja loistavat salaatit. Seuraavana ohjelmana oli kiitoslappujen ja kannustuksien jakaminen toisille. Hartaasti kynät sauhusivat ja jälkeä syntyi. Kynttiläristi oli sitten ohjelmassa, kiitossanojen myötä. Ensimmäistä kertaa sitten vietettiin opetuksen omaisesti leirillä ehtoollista. Anninkappelissa pidetty hetki oli omalla tavallaan lumoava, rauhallinen ja tunnelma hieno.Torstain ohjelmassa oli sitten enää siivous ja Hannun kasvatuksen oppitunti ja kuvien näyttäminen. Hirsikangas vaikenee, mutta se elää uudelleen seuraavilla leireillä. Kiitos #hirsikangas.