Seurakunnan toiminta koronapandemian aikana

Sonkajärven seurakunnan jumalanpalveluksissa ja toiminnassa on poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Toiminnassamme huomioidaan THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin).

Seurakunnan sosiaalisen median kanavat

Tule seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme siellä muun muassa pieniä hartauksia.

Sonkajärven seurakunnan YouTube -kanava

Jumalanpalvelukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, mutta turvavälejä on hyvä yhä noudattaa. Kirkoissa osa penkkiriveistä on poissa käytöstä turvavälien mahdollistamiseks. Sonkajärven kirkkoon mahtuu 120 henkilöä turvaväleistä huolehtien ja Sukevan kirkkoon mahtuu 70 henkilöä.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia pääset seuraamaan myös Sonkajärven seurakunnan Youtube -kanavalla. Seurakunta tuottaa YouTubeen myös muuta sisältöä. Sonkajärven seurakunnan YouTube -kanava

Sonkajärven seurakunta ei striimaa kaikkia jumalanpalveluksia. Loppu vuoden aikana jumalanpalveluksia striimataan eri Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnista. Voit katsoa aikataulun täältä (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivuille)

Kirkolliset toimitukset

Kirkollisissa tilaisuuksissa osallistujamäärää ei ole rajoitettu, mutta turvavälejä on hyvä yhä noudattaa. Kirkoissa osa penkkiriveistä on poissa käytöstä turvavälien mahdollistamiseksi.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Niihin liittyen ei ole enää voimassa erityisiä määräyksiä turvaväleistä ja muista järjestelyistä. Aluehallintovirastot suosittelevat, että tilaisuuksissa noudatetaan THL:n ja OKM:n 21.9.2020 antamaa ohjetta koronaviruksen leviämisen estämiseksi (Siirryt linkistä minedu.fi sivustoon pdf-verkkodokumenttiin)

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta. Voit lukea lisää seurakunnan diakoniatyöstä ja auttamisen muodoista seurakunnan sivuilta Apua ja tukea elämään -osioista.

• Ruoka-apu. Ruoanjako koronavirustilanteesta johtuen vain torstaisin. Jako tapahtuu diakoniatoimiston ulko-ovelta suoraan omaan kassiin. Klo. 8.30-9.00 varattu riskiryhmäläisille, klo. 9-9.45 muille. Ruoka-apuna jaetaan kauppojen lahjoittamia päiväystuotteita. ​
  • SrkHelppi. Srk helppi on lopettanut toiminnan 30.6.2020
  • Voit ottaa yhteyttä haastavassa taloudellisessa tilanteessa seurakunnan diakoniin Pauliina Ruotsalaiseen  p.044 7206 071 tai pauliina.ruotsalainen@evl.fi

Palvelutoimisto ja aluerekisterikeskus sekä hautauspalvelut

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.  Lisätietoa ja verkkopalvelut löydät Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustolta osoitteessa ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi.