Seurakunnan toiminta koronapandemian aikana

Sonkajärven seurakunnan jumalanpalveluksissa ja toiminnassa on monia poikkeusjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi. Toiminnassamme huomioidaan valtioneuvoston ja evankelis-luterilaisen kirkon piispojen ohjeet. Seurakunta toimii myös koronapandemian aikana.

Seurakunnan sosiaalisen median kanavat

Tule seuraamaan sosiaalisen median kanaviamme. Julkaisemme siellä muun muassa pieniä hartauksia.

Sonkajärven seurakunnan YouTube -kanava

Jumalanpalvelukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen, sen mukaan kuin kirkkotila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin. Sonkajärven kirkkoon mahtuu 160 henkilöä koronapandemian aikana ja Sukevan kirkkoon mahtuu 70 henkilöä koronapandemian aikana.

Jumalanpalvelukset verkossa

Jumalanpalveluksia pääset seuraamaan myös Sonkajärven seurakunnan Youtube -kanavalla. Seurakunta tuottaa YouTubeen myös muuta sisältöä. Sonkajärven seurakunnan YouTube -kanava

Kirkolliset toimitukset

Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen, sen mukaan kuin tila mahdollistaa 1-2 metrin turvavälin.

Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Viranomaisten tulkinnan mukaan kirkollista toimitusta seuraava juhla on yksityistilaisuus ja sen osallistujamäärä on enintään 50 henkeä.

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on auttaa niitä, joiden hätä on suurin tai joita ei muulla tavoin auteta. Voit lukea lisää seurakunnan diakoniatyöstä ja auttamisen muodoista seurakunnan sivuilta Apua ja tukea elämään -osioista.

• Ruoka-apu. Ruoanjako koronavirustilanteesta johtuen vain torstaisin. Jako tapahtuu diakoniatoimiston ulko-ovelta suoraan omaan kassiin. Klo. 8.30-9.00 varattu riskiryhmäläisille, klo. 9-9.45 muille. Ruoka-apuna jaetaan kauppojen lahjoittamia päiväystuotteita. ​
  • SrkHelppi. Srk helppi on lopettanut toiminnan 30.6.2020
  • Voit ottaa yhteyttä haastavassa taloudellisessa tilanteessa seurakunnan diakoniin Pauliina Ruotsalaiseen  p.044 7206 071 tai pauliina.ruotsalainen@evl.fi

Rippileirit ja kesäleirit

1 rippikoulun ajankohta muuttuu. Ma-ti 29.-30.6 on leiripäivät Sonkajärven srk.talolla ja leirinä 1.-4.7.20 Hirsikankaalla. Muutos perustuu viimeiseen piispainohjeistukseen kesätoiminnan järjestämisestä. Ellei muutoksia tule ohjeistuksiin viranomaisten taholta, konfirmaatio on henkilökohtaisena osalle la 18.7. ja osalle su 19.7. Jako tapahtuu aakkojärjestyksen mukaan. 2 leirin kohdalla edetään alkuperäisen suunnitelman mukaan.
Lue lisää rippikouluista täältä.

Varhaisnuorten kesäleiri 21.-22.7.2020

Poikkeuksellisen ajan takia leiri on yhden yön. Kouluikäisten 7.-12 -vuotiaiden perinteinen kesäleiri kutsuu sinua Hirsikankaan suojiin. Kesäleirillä on perinteistä leiriohjelmaa pelaillen, leikkien, askarrellen ja viettäen aikaa yhdessä. Ilmoittautuminen sähköisesti 11.7.2020 mennessä.
Lisätietoja Varhaisnuorten kesäleiristä

Palvelutoimisto ja aluerekisterikeskus sekä hautauspalvelut

Toimistoilla ei valitettavasti voi asioida koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Asiointi tapahtuu puhelimitse, sähköpostitse ja verkkopalveluita hyödyntämällä. Sähköisten palveluiden käyttöön annetaan neuvontaa puhelimitse. Aukioloajat 9-15 ma-pe.  Lisätietoa ja verkkopalvelut löydät seurakunnan verkkosivuilta Info ja asiointi –osiosta sekä osoitteesta ylasavonseurakunnat.fi/info ja asiointi