Sonkajärven 2 - rippikoululeirin päiväkirja nuorten kirjoittamana

1. päivä Su 29.7.2018

Saavuimme sunnuntaina Hirsikankaalle hieman väsyneinä. Aluksi meillä oli kaaos peli, jossa tutustuimme toisiimme paremmin. Söimme maittavan lounaan jonka jälkeen meillä oli oppitunnit. Ja illalla menemme kirkkoon. Ensimmäinen päivä meni leiriin totutteluun.

Yhdellä oppitunnilla teimme luonnosta uudet parfyymit. Olivat aika onnistuneita. Leiri alkoi lämpimässä ja todella kesäisessä säässä (+27).

Ryhmä Nea-iso, Onni, Juho, Saara T ja Saara K

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. päivä Ma 30.7.2018

Leirillä olemme pelanneet paljon lentopalloa, ja porukat ovat hyvin mukana.  Sunnuntai oli todella lämmin päivä, ja illalla käytiin uimassa. Maanantaiaamuna oli lipunnosto ja sitten mentiin syömään aamupalaa. Sitten opiskeltiin Hannun kanssa pelastushistoriasta. Sitten 4. ryhmä toteutti jumalanpalveluksen.

Sitten me ollaan puhuttu synneistä Aten tunneilla. Lisäksi aiheina olivat käskyt, omatunto ja rippi. Raamisryhmissä puhuimme nuorista ja mm. Jeremiasta. Ja Iiris –kanttorin tunnilla valitsimme rippivirren, siitä varmaan myöhemmin kuullaan. Ja syöty hyvin!     Ryhmä 3 Lari, Jere, Veeti, Max ja Tuomas -isonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. päivä Ti 31.7.2018

Toisena leiri iltana illanvietossa pelasimme huutopeliä. Sitten näimme suurennuskone –sketsin, jonka jälkeen kävimme uimassa ja saunomassa.

  Iltahartaavessa oli myös jeesus tarina. Sitte ruettiin nukkummaan ja nukkuttiin aamuun asti. Aamulla heräsimme suutin staar biisiin. Tännään ollaan käyty jumalanpalveluksessa pitkäperjantaita läpi ja jeesusteltu koko päivä ja näyteltykkii vähä.

Ryhmä 4: Sanni, Janette, Janne, Jonni ja Saara-iso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. päivä Ke 1.8.2018

Tiistai illan viikkokisa oli kaupunkisuunnistus, jossa juoksimme ympäri pihaa.

Iltaohjelmassa pelasimme korttipeliä, jossa piti kertoa itsestään asioita kortin osoittaman luvun mukaan. Pelasimme myös liukuporras ja minä myös pelejä. Varttiksessa Hannu kertoi koskettavan tarinan. Keskiviikko alkoi aatsiwenkaalla. Aamupäivällä työstimme pajoja, joissa suunnittelimme oppitunteja.                                                           Jumalanpalaveluksessa aiheena oli piäsiäine. Lentopallookii ollaan harjoteltu. Sitten piettiin oppitunnit joita pajoissa suunniteltiin. Viikkokisassa piettiin ämpäreitä ilmassa jaloilla. Siivottukkii on odotettuja vieraita varten.

 

 

 

 

 

Ryhmä 1: Samu, Heta, Saimi, Aleksi ja Enni iso

5. päivä To 2.8.2018

Keskiviikkona oli vierailuilta. Eilisen illan lentopallopelin leiriläiset vs vanhemmat voittivat vanhemmat. Lentopallopelin ja vauhdikkaan lipunlaskun jälkeen katsoimme elokuvan ja söimme herkkuja.

  Heräsimme aamulla Pikku kakkosen tunnusmusiikkiin. Aamupäivästä meillä oli oppitunteja, joissa käsiteltiin avioliittoa, rukousta, seurustelua ja kastetta. Meillä oli myös tehtävärata, jonka jälkeen oli leirihäät, joissa pukeuduttiin eri hahmoiksi. Hääohjelmassa oli ystäväparin vihkiminen, hääohjelmaa päättyen Tarzan –kisaan. Sen voitti isos-Tuomas. Odottelemme vielä iltaa, jossa hääohjelmaa on lisää.

Ryhmä 2 Juho, Onni, Saara K, Saara T ja Nea-Iso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. päivä pe 3.8.2018

 

Torstaina oli häät ja hääohjelmaa oli illallakin ja pelejä. Lopuksi teimme monumentit. Ilmassa ukkosta ja aamulla saimmekin viettää jumalanpalvelusta ukkosen paukkuessa. Viimeiset oppitunnit olivat tänään, tosin vielä perjantaina on Hannun tunti. Päivällä oli aiheena diakoniatyö, ja Pauliina (diakoni) kävi pitämässä tunnin ja kiersimme radan, jolla piti auttaa vaikeuksissa olevia. Osa tehtävistä oli vaikeita. Ryhmien lopputyö oli haastava, mutta mukava. Sitten me esiteltiin ne työt ja kaikki pääs läpi.

Ryhmät selvisivät Jeesus – aiheen lisäksi hyvin sakramenteista, Jumalasta, Raamatusta ja diakoniatyöstä. Nyt menemme uimaan, vaikka vähän sataa ja mukavaa tulee olemaan. Odotamme viimeisen illan kirjeiden kirjoittamista ja kynttiläristiä suurella innolla. Odotusta ilmassa.