Hirsikankaan 2 - rippikoululeirin päiväkirjaa 2017

Leirilehden löydät täältä.

1. päivä su 30.7.2017

Tulimme Hirsikankaalle yhdeltätoista ja kokoonnuimme saliin kertaamaan säännöt. Teimme ryhmissä omat parfyymimme luonnonantimista. Ilmapiiri on ollut hieman jännittynyt, mutta myöskin iloinen.

 

 

 

Ryhmä 2: Leevi, Toni H., Jonna, Jessica ja Iida-iso

2. päivä ma 31.7.17

Aamu alkoi isosten herätyksellä. Herättyämme menimme nostamaan lipun ja söimme hyvän aamupalan. Aamupalan jälkeen pääsimme Timon oppitunnille. Ja söimme jälleen… Keli oli todella lämmin ja aurinkoinen. Syönnin jälkeen menimme kauniiseen Annin kappeliin pitämään jumalanpalvelusta. Jumalanpalveluksen jälkeen pääsimme omissa ryhmissä raamisryhmiin. Raamatturyhmän jälkeen me lauloimme yhdessä Iiriksen kanssa ja päätimme sunnuntain kappaleet. Laulujen jälkeen nautimme herkulliset munkit ja kahvit. Vapaa-aikana pelattiin mm. lentopalloa. Iltapäivästä meillä oli Timon ja Hannun tunnit ja Hannun tunnilla isoset olivat mukana. Ja jälleen pääsimme syömään herkullisen päivällisen. Päivällisen jälkeen oli mm. kioski ja illanviettoa.

RYHMÄ 3. Sonja, Jerry, Lotta.V, Janita ja Elisa-isonen

3. päivä 1.8.17

Eilen illanvietossa pelasimme mm. tyynyrallia, ihmissutta sekä kävimme uimassa sekä saunassa. Aamulla heräsimme Marcus ja Martinuksen ärsyttävään lauluun. Opettelimme laulutunnilla konfirmaation biisejä ja kävimme läpi Jeesuksen. Lentopalloa on myös harjoiteltu ahkerasti keskiviikon peliä vanhempia vastaan. Jumiksen aiheena oli pitkäperjantai, jossa poltimme paperilappuihin kirjoitetut syntimme. Isosten kanssa muutimme Jeesuksen opetuksia kuviksi.

Ryhmä 4: pienetsuuret Aino, Maija, Aatu, Matias ja Saara

4. päivä 2.8.17

Tiistai-iltana meillä oli illanvietto nuotiolla, jossa pelasimme mm. suohonlaulantaa, pidimme huutokisan. Illanvieton jälkeen uimme, saunoimme ja suppailimme. 

Aamulla heräsimme Työmiehen lauantaita kuunnellen. Pajoissa käsittelimme läheisväkivallan ja luonnonsuojelun ohella myös peliriippuvuutta, mediaa ja kiusaamista. Saimme myös tietää leirihäiden teeman ja roolit. Pääsiäisaiheinen jumalanpalvelus oli Iirikselle liikaa, ja hän poistuikin kesken kaiken iloisen naurun saattelemana. Pajojen jälkeen oppitunneilla opiskelimme miten hyväksyä menetys. Ennen päivällistä siivosimme koko talon siistiksi vieraita varten. Päivällisellä söimme liian kuumaa makkarakeittoa jonka jälkeen pidimme viikkokissan joka sisälsi paljon huutoa.

Ryhmä: Sani, Minttu, Aleksi, (Lotta I) ja Veera-iso

5. päivä torstai 3.8.17

Keskiviikkona illalla kuudelta vanhempamme ja muut vieraamme saapuivat Hirsikankaalle. Joimme hyvät kahvit ja me leiriläiset esitimme yhden laulun. Hiukan myöhemmin satoi, mutta se ei estänyt hassun hauskaa lentopallopeliä. Vietimme mukavaa dippi-iltaa, jonka elokuvana oli Sing.

 Torstaiaamuna isoset herättivät meidät Kaapo laululla. Parin oppitunnin jälkeen oli Jumalanpalvelus, jossa Iiriksen nauru taas raikui. Jumalanpalveluksessa näimme myös kokoelman Irkun pehmoista.  Valmistelimme yhdellä oppitunnilla lyhyitä näytelmiä seurustelusta iltaohjelmaa varten. Päiväjuoman jälkeen aloimme kiireesti valmistautua leirihäitä varten. Annin kappelissa ja salissa vietimme leirihäitä, joissa Kimmo Kuu ja Skamin Nora saivat onnellisesti toisensa.

  

6. päivä perjantai 4.6.2017

Aamumme alkoi Fridayn tahtiin. Aamupalan jälkeen menimme oppitunneille, joidenka aiheena oli omatunto ja diakonia. Lounaan jälkeen meillä oli helluntaista kertova jumalanpalvelus. Sen jälkeen Pauliina ja Hannu alustivat diakoniarataa. Radan rastit olivat esim. alkoholisoitunut pariskunta lapsen kanssa ja dementoitunut hoitokodista karannut nainen. Diakoniaradan jälkeen kävimme rastit läpi. Sitten teimme suuren loppuhuipentumakokeen, jossa ryhmissä kirjoitimme esim. Jeesuksesta. Kuvitimme myös Isä meidän- rukouksen. Ja seuraavaksi menemme saunomaan. Odotamme innolla viimeistä iltaa.

       
 
     
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. päivä lauantai 5.8.2017

Viimeisen kokonaisen leiripäivän ilta soljui sitten nopeasti ohi saunan, kiitoskirjeiden ja valoristin äärellä. Kaikki kiva loppuu aikanaan, ja la-aamuna taivaskin itki lähtiessämme.

 Leiri sujui kamalan nopeasti, uskomattoman nopeasti kuului monien huulilta. Viimeisessä leiri-illassa aloitimme ohjelman juhlaruualla. Leiri söi ja nautti ruuastaan todella suuressa hiljaisuudessa. Joistain se tuntui jopa oudolta J. Ruokana oli herkullisesti laitettua kanaa.

 Illassa jaettuja kiitoksia leiriläiset, isoset ja työntekijätkin lukivat innoissaan. Kiitos vaan kaikille.

 Illan päätteeksi hiljennyimme kannustuksiin, evästyksiin ja kiitoksiin ristin äärellä. Hannu muistutti: Jeesus on valo! Ja valo lähti etenemään rististä ja jokainen sai sanoa sanottavansa kynttilän äärellä.

Lauantain ohjelmassapa oli sitten kasvatuksen esittelyä, tulevasta kertomista, siivousta ja vielä pieniä lopputentin palasia suoritti osa. Siivousta ja sitten kirkkoon: Albojen sovitus ja harjoitus sekä kohti omaa kotia ja kaivattua omaa sänkyä ja huonetta.
 

Kiitos leiri – Hirsikangas vaikenee!