Sonkajärven 1- rippikoululeirin päiväkirja nuorten kirjoittamana

1. päivä la 16.6.18.

Saavuimme leirille puoli 11 hieman väsyneinä, ja heti ensimmäisenä saimme tietää huonejaot. Alkuinfon jälkeen saimme kuulla ryhmät, sekä omat isosemme. Söimme täyttävää kalakiusausta, minkä jälkeen pelasimme kaaos-peliä, jonka meidän ryhmämme voitti ylivoimaisesti. Oppitunnilla keskustelimme Aten kanssa Jumalasta ja Hänen olemassa olostaan. Raamatturyhmissä keräsimme parfyymit luonnonantimista, sekä keskustelimme luomisesta ja saimme suoritettua muutamat ulkoläksyt. Päiväjuomalla herkuttelimme munkeilla ja mehulla. Toisella oppitunnilla käsittelimme ja tutkiskelimme Aten kanssa raamatunkohtia. Hannan musiikkitunnilla kävimme läpi punaisen laulukirjan lauluja. Sitten pääsimme taas syömään, tällä kertaa jauhelihakeittoa.

 

 

 

 

 

Ryhmä 2: Roope, Sami, Petra ja Veera-isonen

 

 

 

2. päivä  su 17.6.18

Lauantaina iltaruoan jälkeen oli vuorossa leirin eka viikkokis(s)a. Pelasimme siinä kaupunkipeliä ryhmät vastakkain. Meidän ryhmä tuli toiseksi. Ekan illan iltaohjelma alkoi Jullen ja Nikon ”Igor” komediaesityksestä ja jatkui muutamalla leikillä ja laululla. Illalla warttiksen jälkeen ennen nukkumaan menoa vietimme aikaa keskenämme. Isoset kävivät laulamassa unilaulun.

Tänään aamulla herättiin Enon Discokappaleen tahtiin. Aamupala meni hiljaisissa ja väsyneissä merkeissä. Oppituntien aiheina olivat omatunto, pelastushistoria, käskyt ja rippi. Ensimmäisen leirijumiksen aiheena oli joulu. Ryhmissä tehtiin myös käskyjuttuja isosten ohjaamina.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

    Ryhmä 3

    Roosa-isonen

    Miro

    Johanna

    Jesse

    Topi

   

 

3. päivä ma 18.6.18

Viikkokissassa kilpailimme tällä kertaa vatien kanssa. Iltaohjelma pidettiin ulkona ja se alkoi isosten vetämällä sketsillä. Illan päätteeksi monella mahtoi olla kurkut kipeänä huutokilpailuista ja reippaasta laulamisesta. Arttu Wiskari kappaleet tuntuivat olevam leiriläisten suosiossa. Varttiksen ja hyvin nukutun yön taas uusi päivä valkeni Hirsikankaalla. Päivän teema oli selvästi Jeesus. Jumalanpalvelus pidettiin nuotiopaikalla ja tämän päivän teema oli pääsiäinen, jossa pääsimme poltamaan syntimme nuotiolla.

Ryhmä 4  Iso Niko, Eetu, Inka, Tino, Kalle J

 

 

 

 

 

 

4. päivä ti 19.6.

Eilen illalla oli vanhempien vierailupäivä, jossa pelattiin suohonlaulantaa. Sen jälkeen rauhoituimme katsomaan elokuvaa Iso kiltti jätti, ja ilta päättyi isosten pitämään tyynyhartauteen. Tänä aamuna oppitunnin aiheena oli kaste ja rukous. Petra ja Jesse kastoivat lapsensa, ja kummeina toimivat Vilma ja Topi. Seurusteluradalla maalattiin sormiväreillä, keksittiin näytelmiä ja listattiin hyvän kaverin ominaisuuksia.

Iltapäivällä alkoivat häävalmistelut, jossa kaikki pukeutuivat joksikin hahmoksi. Draco Malfoy ja Pocahontas lähtivät intoa puhkuen parijonon kärjessä Annin kappelille, jossa heidät vihittiin leiriystäviksi Sali-Tommin toimesta. Vihkimisen jälkeen oli hääohjelmaa, joissa pelattiin monia pelejä ja harjoiteltiin myös konfirmaatiovirsi. Tänä iltana hääohjelma jatkuu iltaohjelmassa!

Ryhmä 1 / Emil, Perttu, Vilma ja Venla-isonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. päivä Ke 20.6.18  HÄÄLIITE

Pocahontas ja Draco saivat Hirsikankaan leirillä toisensa

Hirsikankaan suojissa hienossa Annin kappelissa valoivat leiriystävien ystävyysvalat Draco Malfoy (Emil) ja aina yhtä ihana Pocahontas (Inka). Sali Tommin vihkiessä väreili ilmassa valkokankaan suuria kohtaamisia aina urheilukerman suuria edustajia. Joukkoon oli kelpuutettu myös suomalaisia suuruuksia kuten Vesku Loiri ja Spede sekä laulaja Kaija (Katja) Koo.

 

Myrskyinen sää lupailee siis vanhan ennustuksen mukaisesti tyyntä ystävyyttä. Sitä todistelivat Ronaldo, Demi Moore ja Victoria Beckham, jotka viihtyivät hyvin illan hämyssä keskenään.

 Sali Tommin saaman tiedon mukaan Pocahontas löysivät herkästi puhuneen vihkijän salitreeneissä.

–  Minä olin opettamassa Dracoa kyykkäämään kun Pocahontas saapui salille. Dracolta meni heti pasmat sekasin kun se huomas salille tulijan. Myös Pocahontas kiinnitti huomiota Dracoon ja siitä alkoi yhteistaival, Tommi tiivisti parin alkutaivalta.

Ronaldo (Topi) puheessaan nosti herkällä tavalla esille ystävyyden kehittymisen.

 – Tämä suhde ei kaunisteluja kaipaa toisin kuin minun hammasrivistöni aikaisemmin kaipasi. Välillä näytti tosin, että suhde kaipasi aikalisiä, ja Draco meinasi joutua paitsioonkin, muisteli bestman puheessaan.

 Iltajuhla jatkui iltamyöhään hääjuhlana Hirsikankaan suojissa. Tiettävästi yö sujui koko  leirillä rauhaisasti ja ystävyys on lehden mukaan edelleen hyvissä kantimissa.

6. päivä to 21.6.18

Eilisessä hää-iltaohjelmassa pelasimme suohonlaulantaa rakkaus-sanalla, liukuporras-peliä ja laulaa luikautimme pari laulua. Lisäksi saimme seurata isos-poikien vaatteiden riisumissketsiä. Warttiksessa Jumala keskeytti yllättäen Isä meidän-rukouksen muutamaan otteeseen.

Viimeisen kokonaisen päivän aamu alkoi Funky Town-kappaleen siivittämänä, josta jatkettiin aamuhetkeen. Ruokailun ja Jumalanpalveluksen jälkeen alkoi diakonia-rata, jossa leiriläiset kohtasivat erilaisia tilanteita, ja toimivat oman harkintakykynsä mukaan. Pisteitä olivat; muistisairas vanhus, pikavippeihin sortunut nuori, väkivaltainen pariskunta sekä kulttiin käännyttäjät.

 

Ryhmäpähkinässä leiriläisten tehtävänä oli tehdä esitelmä Jeesuksesta, sekä lisäksi ryhmäkohtaisesta aiheestaan.

 Isoset

 

7. päivä pe 22.6.18

Viimeinen ilta oli odotetun tunteikas. Viimeinen loppukoe oli ryhmissä ja kaikki painoivat hienosti töitä, mikä yhdisti leiriä. Ja viimeisen illan ohjelma alkoi yhteisellä hienolla ruokahetkellä, seinätauluun tulevien positiivisuuslappujen kirjoittamisella ja lopulta kynttiläristin äärellä olimme jakamassa vielä kiitosta.

 Oli hienoa nähdä, että leiri hitsaantui alkukankeuden jälkeen. Uusia ystävyksiä syntyi ja hymyä oli huulilla tiukan rutistuksen jälkeen. Tosin joku vielä lateli ulkoläksyjä aattonakin.

 Rippikoulun viimeinen päivä on juhannusaatto, keskikesän valon juhlapäivä. Ja sitä leiriläisillekin. Ohjelmassa oli sitten kasvatuksen esittelyä, tulevasta toiminnasta kertomista, siivousta.

 Tällä kertaa menimme sitten kotiin suoraan, sillä harjoituksen ovat viikon päästä päivää ennen konfirmaatiota. Siis silloin on edessä albojen sovitus ja harjoitus. Leiri meni itse asiassa varsin nopeasti ohi, ja tiivistyi hyvin loppua kohden.