Hirsikankaan 1 - rippikoululeirin päiväkirjaa 2017

Su 1. päivä 4.6.

Tulimme klo 16 ja majoittauduimme huoneisiimme. Vanhemmat joivat kahvit ennen lähtöään. Ensimmäiseksi kokoonnuimme saliin ja meille kerrottiin omat ryhmämme ja isoset. Kaikkia taisi vähän jännittää. Oli ohjelmaa ja ruokailu, seitsemän aikaan menimme Sukevan kirkkoon leiriviikon ensimmäiseen jumalanpalvelukseen. Illalla laskimme ensimmäistä kertaa lipun ja söimme runsaan iltapalan, jonka jälkeen teimme iltatoimet ja isoset olivat järjestäneet meille iltaohjelmaa. Illanvieton alussa saimme yllätysvieraita Ranskasta, Pimin ja Pomin.  Lopuksi meillä oli warttis. Jouduimme myös sanomaan ensimmäistä kertaa hyvää yötä rakkaille puhelimillemme. Warttiksen jälkeen kaikki kömpivät väsyneinä nukkumaan omiin huoneisiinsa.

Ryhmä 2. Siiri, Veera, Antti, Tuomas ja Janika-iso

2. Päivä Ma 5.6.17

Aamu alkoi vauhdikkaalla herätyksellä, jonka jälkeen matelimme lipun nostoon. Sen jälkeen söimme ravitsevan aamupalan ja pidimme palaverin, jonka jälkeen menimme oppitunnille. Etsittiin raamatun kohtia ja kysyttiin Jumalalta kysymyksiä. Sitten isot tuli hakemaan meitä ulos ja menimme keräämään asioita luonnosta lasipurkkiin, josta tuli hajuvesi. Iiriksen tunnilla ravisteltiin kroppaa ja päristeltiin huulia kuin ralliautot tai mopot. Sen jälkeen oli ensimmäinen jumis Annin kappelissa. Ryhmä 6 piti siellä näytelmän, jonka aiheena oli joulu. Vietimme vapaa-aikaa ja sitten oli taas oppitunti. Oppitunnin puolessa välissä meillä oli raamis, jossa mietittiin onko iällä merkitystä. Sitten mentiinkin syömään ja ruokana oli makaroonilaatikkoa.

RYHMÄ 3. Katariina, Essi, Patrick, Joni ja Laura-iso

3. Päivä ti 6.6.17

Eilen illalla pelasimme viikkokilpailussa vauhdikasta kaupunkipeliä, joka päättyi sekasortoon. Iltaohjelmassa Hannu opetti uuden pelin ja kaikki saivat nauraa. Ilta päättyi hiljaiseen warttikseen, jonka pappi Timo piti. Tänään kaikki heräsivät ”iloisen pirteinä” My little ponyn iloisiin säveliin. Matka jatkui kohtoi lipunnostoa ja kaikkien odottamaa aamupalaa. Sitten olikin jo vuorossa ensimmäinen oppitunti jolla käsiteltiin Jeesusta. Oppitunnin jälkeen syötiin ja toivotettiin Iirikselle hyvää syntymäpäivää jonka jälkeen kuljettiin kulkueena pitkäperjantai aiheiseen jumalanpalvelukseen, jossa saimme kaikki syntimme anteeksi. Seuraavaksi päätimme Iiriksen tunnilla konfirmaatiovirtemme ja jatkoimme    oppitunteja.

 

Kirjoitimme syntimme paperille ja ristiinnaulitsimme ja poltimme ne

Ryhmä 4: Johanna, Johannes, Jesse ja Meri-iso

4. Päivä ke 7.6.17

Tiistai-iltana saunoimme ja moni innostuikin jo uimaan kylmässä vedessä. Saunomisen jälkeen olikin iltaohjelman aika jossa pelasimme pelejä kuten läpsyä ja katsoimme isosten tekemiä sketsejä. Iltaohjelman jälkeen isoset olivat laittaneet seinälle ystävyyshäiden roolit. Ennen nukkumaanmenoa kävimme iltahartaudessa, joka sai porukan rauhoittumaan.

Keskiviikko aamuna heräsimme Antti Tuiskun Peto on irti – kappaleeseen. Sen jälkeen lähdimme jo totuttuun lipunnostoon. Syötyämme aamupalan lähdimme työpajoihin, joissa oli uudet ryhmät ja eri isoset. Pajojen aiheena oli tehdä muille oppitunti eri aiheista esim. erilaisuudesta, vaikutuksesta luontoon, syrjäytymisestä ja kiusaamisesta. Kun työt oli tehty, esittelimme työmme tulokset muille jokainen omalla tavallaan luomalla näytelmiä, näyttämällä videoita tai jollain muulla tavalla.

Jumalanpalveluksen piti tänään 1. ryhmä ja aiheena oli pääsiäinen. Jumalanpalveluksen jälkeen pidimme raamiksen jossa pohdimme oikeudenmukaisuutta. Iltapäivällä Hannu piti normaalista poiketen oppituntinsa ulkona hyvän sään vuoksi.

Ryhmä 5: Saimi-iso, Joona, Ida M. ja Toni

 

 

 

 

 

 

5. Päivä To 8.6.17

Keskiviikkona pidimme elokuvaillan eli meillä ei ollut erillistä iltaohjelmaa. Katsottuamme elokuvan keskustelimme sen opetuksesta, jonka jälkeen pidimme iltahartauksen ja kävimme yöpuulle.

Torstai-aamuna heräsimme ”hieman” väsyneenä uuteen päivään Tuuli - Salaisuudet kappaleen tahtiin. Noustuamme sängyistämme menimme lipunnostoon ja aamupalalle. Leiriläisillä alkoi Timon oppitunti, jonka aikana isoset suunnitteli päivän ohjelmaa. Tämän päivän aiheita olivat : kaste, ehtoollinen, seurustelu ja avioliitto. Päivemmällä oppituntien jälkeen isoset pitivät leiriläisille radan seurustelusta ja rakkaudesta. Radalla leiriläiset pääsivät pohtimaan rakkautta mm. tekemällä näytelmiä, runoja ja pohtimalla rakkauden sääntöjä. Radan jälkeen jälkeen menimme syömään ja valmistautumaan viikkokisaan ja leirihäihin.

R 6: Julle -iso, Venla, Kaapo N ja Kaapo K

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To-illan menoa sitten ja häät. Niin hienoina väki...

6. Päivä pe 9.6.17.

Rippikoulu alkaa lähestyä loppuaan. Eilen eli torstaina oli leirihäät ja kaikilla näytti olevan hauskaa. Varsinkin bestmanin juhlapuhe oli oikein hauska. Häissä lauloimme ja pelasimme pelejä(mm.pingo,hampurilainen,ponipeli). Sitten myöhemmin illalla oli tyynyhartaus, jossa kuultiin isosten lukemana tekstejä tyynyjen merkityksestä.

 

Tänään perjantaina heräsimme uupuneina, mutta kuitenkin iloisena tähän päivään. Sitten riensimme lipun nostoon ja aamupalalle. Aamun oppitunnilla oli aiheena omatunto ja luimme raamatun kohtia. Myöhemmin päivällä oli jumalanpalvelus, jonne leiriläiset saivat kirjoittaa omat rukoukset, jotka sitten niitattiin naruun kiinni. Tunnilla käsittelimme diakoniatyötä. Sitten oli isosten pitämä diakoniarata, jossa oli tarkoitus toimia tilanteen mukaan. Sen jälkeen oli ”päätösryhmäpähkinä”, jossa oli aiheina Jeesus, Jumala, Pyhä Henki, raamattu, rukous ja seurakunta. Sen jälkeen oli tehtävänä ”kuvittaa” Isä meidän-rukous. Kun olimme saaneet sen valmiiksi, otimme ryhmäkuvia. Sen jälkeen sauna olikin jo valmiina, joten leiriläiset pääsivät saunaan, uimaan ja pesulle. Sitten oli vuorossa viikkokisa, jossa täytyi tunnistaa musiikki kappaleita.

 

Ryhmä 7: Venla-iso, Reeta, Ida T., Jere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. päivä La 10.6.17

Viimeinen leiripäivä ja – ilta tiivistyi ryhmäpähkinään sekä koko illan ohjelmaan. Leiriläiset tekivät isosten valvonnassa tiivistelmät keskeisistä rippikoulun aiheista. Aiheina olivat mm. Jumala, Seurakunta, rukous ja Jeesus. Esitykset sujuivat hienosti, otaksumme.

 Viimeinen ilta oli täynnä odotusta. Raamattuvisa oli vielä viikkokisana, ja taistelu oli tiukkaa. Unohtui muuten antaa voittajille palkinto, ja mikäs ryhmän sen veikään. No, osallistuminen on tärkeintä, ei voitto J

 Viimeisen illan ohjelmassa oli ensin juhlaruoka. Ryhmittäin saavuimme saliin, ja sitten nautimme rauhalliseen tahtiin ruokamme. Seuraavan oli kiitoksien kirjoittaminen seinätauluun. Annoimme positiivista palautetta toisillemme, aika jännä juttu. Ja antoisa.

 Kynttiläristin äärellä kiittelimme, ja sanoimme sitten oman terveisemme leirille. Kiitollinen mieli oli itse kullakin, ja kiitos isoset, työntekijät ja leiriläiset kaikesta. Sittenpä kohti viikon päästä pidettävä konfirmaatiota.