Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa​

Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Kansainvälisesti keräyksellä autetaan erityisesti konfliktien keskellä asuvia nuoria, jotta he eivät joutuisi ihmiskaupan uhreiksi.

Suomessa vuoden 2017 Yhteisvastuu-varoin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Harmaan eri sävyt -hankkeen päätavoitteena on ehkäistä ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisten tukijärjestelmien ulkopuolelle putoavia ihmiskaupan tai ihmiskaupan kaltaisten rikosten uhreja.

Vuoden 2017 kansainvälisenä esimerkkikohdealueena on Lähi-itä. Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ auttaa erityisesti konfliktien keskellä asuvia nuoria, jotta he pystyisivät rakentamaan hyvän elämän eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.  Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa pakolaisille muun muassa englanninopetusta, ammatillista koulutusta sekä psykososiaalista tukea. Ulkomaanapu järjestää vapaa-ajan toimintaa, kuten jalkapalloa ja sirkuskoulua. Keräysvaroja käytetään myös pitkäjänteiseen kehitysyhteistyöhön Keski-Afrikan tasavallassa, Ugandassa ja Myanmarissa.

www.yhteisvastuu.fi

www.facebook.com/yhteisvastuu

11. Yhteisvastuuturnaukseen 8 joukkuetta 1.4.17

Yhteisvastuuturnaus järjestetään la 1.4.17 klo 9 alkaen Sonkajärven liikuntahallilla. Osallistumismaksu per henklö 5 euroa menee 2017 yhteisvastuukeräykseen. Srk:n kumppanina ovat Sonkajärven kunta liikuntatoimija KallSi. Kioski junioritoiminnan hyväksi.  Tiedustelut Hannu Keränen 044-7408123. Naisille ja miehille varattu pukuhuoneet suihkuineen, ohjeet paikan päällä. Osallistumismaksu 5 euroa kerätään hallille tullessa. Maksut kerää diakoniantyöntekijä Pauliina Ruotsalainen.

Turnausohje löytyy tästä.

Peliohjelma on katsottavissa TÄSTÄ

Mukana ovat:

1. Sukevan joukkue

2. Haastajat

3. Noppeet

4. Rutakko

5. Iisalmen kaupunki

6. Haukiniemen Hakkurit 2.

7.Haukiniemen Hakkurit 1.

8. Puumat

9. Haukiniemen Hakkurit 3.

Kirkon kuvapankki/Lauri Rotko.

Sonkajärven seurakunnan Yhteisvastuu-tapahtumia

30.3. Iltamusiikki klo 18 Sonkajärven kirkossa, kolehti Yhteisvastuulle.
31.3. Karjalanpiirakka-myyjäiset klo 11 seurakuntatalolla.
1.4. Yhteisvastuun XI-lentopalloturnaus liikuntahallilla. Aloitus klo 8.45.
11.4. Hiljaisen viikon Iltamusiikki klo 18 Sukevan kirkossa, kolehti Yhteisvastuulle
6.5. Kaikenikäisten Gospel-lattarit seurakuntasalissa, osallistumismaksu 5€. Kioskissa myytävänä pientä syötävää.
 

Mikä on Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % ohjataan hädänalaisten auttamiseen Suomessa ja kehitysmaissa. Loput käytetään vaikuttamistoimintaan, seuraavan euron keräämistä tukeviin toimiin sekä keräyksen hallintoon.

www.yhteisvastuu.fi
www.facebook.com/yhteisvastuu