Yhteisvastuu 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

Suomessa vuoden 2018 keräysvaroin tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä yhteistyössä Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Keräys käynnistyy 4.2.2018 ja jatkuu 1.5. asti.

Seurakunnissa yhteisvastuuvaroin pyritään tuomaan välitöntä helpotusta vähävaraisten ihmisten arkeen esimerkiksi ruoka-avun kautta.

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä. Heille turvataan muun muassa riittävän ravinnon ja puhtaan veden saanti sekä mahdollisuus terveydenhoitoon, majoitukseen, lasten koulunkäyntiin ja perheiden toimeentuloa parantavaan koulutukseen. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

www.yhteisvastuu.fi

www.facebook.com/yhteisvastuu

Kirkon kuvapankki/Lauri Rotko.

Sonkajärven seurakunnan Yhteisvastuu-tapahtumia 2018

  • 4.2 Yhteisvastuu keräyksen aloitus. Messun jälkeen keittolounas (vapaaehtoinen maksu yv) srk-talolla, tietoa keräyksestä ja listojen jakoa.
  • 19.2  klo. 10-12, Yhteisvastuu päivä Sukevan kirpparilla, tasatunnein ohjelmaa
  • 21.3 klo.10-12  Yhteisvastuu päivä Sonkajärven kirpparilla, tasatunnein ohjelmaa
  • 13.2 Laskiaistiistain perheilta Hirsikankaalla, hernekeittoa ja arpoja yv:lle
  • 26.3 Riparilaiset kerää lippailla
  • 14.4 Järjestyksessään 12. Perinteinen lentopalloturnaus liikuntahallilla
  • 23.4 Riparilaiset kerää lippailla

Mikä on Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. 60 % keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun, 20 % vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % ohjataan hädänalaisten auttamiseen Suomessa ja kehitysmaissa. Loput käytetään vaikuttamistoimintaan, seuraavan euron keräämistä tukeviin toimiin sekä keräyksen hallintoon.

www.yhteisvastuu.fi
www.facebook.com/yhteisvastuu

Yhteisvastuuturnaus

Sonkajärven liikuntahallilla la 14.4. Katso otteluohjelma tästä ja ohjeistus löytyy tästä. Tule katsomaan