Hirsikankaan 2 - rippikoululeirin päiväkirjaa 2016

Sunnuntai 1. päivä 31.7

Tulimme leirille puoli 11 ja tunnelma oli jännittynyt. Isoset näyttivät meille Hirsikankaan tilat ja ryhmien jakojen jälkeen askartelimme maskottikissat. Sen jälkeen pelailtiin ja valmistimme erilaisia parfyymeja luonnon materiaaleista. Matin mukaan ryhmä kolmosen parfyymi tuoksui aivan dinosauruksen röyhtäykseltä. Kaikki lauloivat reippaasti Iiriksen mukana ja samalla tutustuivat uusiin lauluihin. Hyvin nautitun aterian jälkeen lähdimme Sukevan kirkkoon kuuntelemaan Jumalan palvelukseen. Tämän jälkeen kisasimme viikkohaasteen vesisateessa ja taistelimme kakkuhilloista. Illalla pelasimme erilaisia pelejä ja aloimme jo pikku hiljaa tottua rippileirin rytmiin.

Sonkajärven uusi pastori Heidi Pitkänen kommentoi päivää näin: –Hyvin menee, mutta menköön. Meidät lapsuudesta asti tuntenut Hannu kommentoi näin: – En hyväksy, kylläpä lapset ovat kasvaneet nopeasti. Vastahan he lauloivat Jumalan kämmenellä päiväkerhossa ja alakoulussa.  Iloisin ja reippain terveisin ryhmä 3, Elisa, Matti, Niko sekä Saara.

Maanantai 2. päivä 1.8.

Tänään aamulla heräsimme isosten Nyan-cat herätykseen, jonka jälkeen nostimme lipun ja lähdimme syömään ravitsevaa aamupuuroa. Sitten menimme Heidin tunnille ja käsittelimme syntijuttuja. Söimme kasvislasangnea ja sen jälkeen menimme Annin kappeliin pitämään joulu jumalanpalvelusta. Jumalanpalvelus meni hyvin.

 Sen jälkeen menimme Iiriksen laulutunnille ja menimme tie ja katu hippaa jonka jälkeen menimme päiväkahville. Sitten oli raamis jonka aiheena oli nuori ja johtajuus. Sitten Hannun tunnille jossa oli perheeseen liittyviä kysymyksiä ja täytimme kukan terälehtiin asiat joita keksimme. Söimme, siivosimme ja oli päivän pähkinä. ryhmä 4 isonen Saara, Elisa, Aki ja Juho

 

Tiistai 3. päivä 2.8.

Tänään heräsimme isosten valitsemaan Numa numa kappaleeseen. Energinen kappale päräytti päivän hyvin käyntiin. Aamiaisen jälkeen teimme Jeesukselle Facebook-profiilin ja tilapäivityksen. Uunimakkaroiden ja perunamuusin jälkeen pidimme pitkäperjantain jumalanpalveluksen. Touko luki meille rukouksen, lauloimme muutaman laulun ja sen jälkeen kirjoitimme lapuille asioita joita halusimme pyytää anteeksi. Sitten Peetu keräsi laput puiseen ristiin, ja synninpäästön aikana Minttu heitti laput rauhallisesti nuotioon. Iiriksen kanssa lauloimme muun muassa Sama taivas, sama maa ja valitsimme konfirmaatio virren. Raamiksessa  pohdimme oikeudenmukaisuutta ja päiväjuomalla oli herkullista raparperipiirakkaa. Hannun kanssa katsoimme Jeesus elokuvan mikä todella opettavainen kokemus. Seuraavaksi on päivän pähkinä johon kertasimme äsken päivällä opetettuja asioita.  Ryhmä 5  Veera, Minttu, Touko ja Peetu

Keskiviikko 4. päivä3.8.

Tänään aamumme lähti käyntiin Uuno Turhapuron ”Olitkos vielä nukkumassa” huudolla, ja lipunnoston jälkeen suuntasimme aamupalalle. Aamun oppitunneilla tehtiin pajaryhmät, jotka suunnittelivat eriaiheisia esitelmiä.
   Lounaan jälkeen oli jumalanpalvelus, jonka aiheena oli pääsiäinen. Tunnelmaa väritti Iiriksen ihana nauru, joka samalla ilmensi pääsiäisen ilosanomaa. Teimme myös nauru – harjoituksen, ja kaikille tuli iloinen mieli. Kuljetimme myös tuohusta sanoen ”Kristus nousi kuolleista”.
    Seuraavaksi oli aika purkaa pajatyöt. Näimme niin hienoja maskeerauksia kuin opettavia esitelmiä. Aiheena pajoissa olivat media, kiusaaminen, päihteet ja läheisväkivalta.  Raamiksen aiheena oli oikeudenmukaisuus, jossa käsittelimme mm. tasa-arvoisuutta ja sen toteutumista yhteiskunnassa. Sen jälkeen leiriläiset huomasivat seinälle ilmestyneet roolit häitä varten…
    Jatkuu ensinumerossa!

Ryhmä 3: Julle,Juuso, Emmi ja Venla-isonen

 

Torstai 5. päivä 4.8.

Heräsimme iloiseen My Little Pony kappaleeseen,. Eilen meillä täällä oli vierailupäivä sekä iltaa vietimme katsomalla Big Hero 6 elokuvaa kaikki yhdessä.  Oli mukava nähdä perheitä ja pelata rennosti lentopalloa.  Elokuva oli myös tosi mukava ja opettavainen monella tapaa. Ensimmäisellä oppitunnilla pidimme virkistävää aamujumppaa Heidin johdolla ja opiskelimme  sakramenteistä. Meidän ryhmällämme oli tänään jumalanpalvelus, jossa aiheena oli helluntai. Tälläkin kertaa nauru kajahteli Annin kappelissa.

   

Ennen Iiriksen laulutuntia isoset esittivät meille hauskan meikkaussketsin. Laulutunnilla opettelimme rippivirttämme.  Välillä pelasimme isosten kanssa piilosta, koska oli hyvä sää. Sitten saimme Hannulta ja Heidiltä opetusta seurustelusta. Sitten kiertelimme erilaisilla pisteillä, joissa tehtiin juttuja liittyen seurusteluun, avioliittoon ja rakkauteen. Teimme mm.lyhyitä näytelmiä ja maalasimme sormiväreillä rakkaudesta. Saimme vieraaksemme tänään Heidin miehen ja suloisen Hugo-koiran.   Seuraavaksi luvassa on päivänpähkinä ja kauan odotetut leirihäät!  Terkuin ryhmä 2 (Veera, Anni, Nico, Taru ja Joonas)                                

Perjantai 6. päivä 5.8.

Torstaina oli sateinen päivä, jolloin valmistauduimme häihin. Häistä enemmän sitten erikseen hääliitteessä. Ystäviksi vihittiin Donald Trump ja Punahilkka. Leiriväki oli hienona ja isoset Ennin kanssa olivat tehneet kakun ja muuta hyvää.

 Perjantain opiskelutahti oli tiukkaa, ja luulemmepa että illan meno vain tiukentuu. Luvassa on vielä juhlaruoka ja herkkää hetkeä kynttilöiden äärellä. Perjantaina oli oppitunteja rukouksesta, ja konfirmaatiosta. Tärkeitä kaikki!

 Lisäksi iltapäivällä paikalla oli diakoniatyöntekijämme Pauliina ja meillä oli esillä lähetys- ja diakoniatyö. Kiersimme radan, jolla oli erilaisia vaikeita tilanteita ratkaistavana. Selvisimme.

 Perjantaina oli ennen illan kohokohtaa vielä ryhmäpähkinä. Keskustelimme palautteessa uskon yhteydestä, jakamisesta ja seurakuntaelämästä. Olipa hieno juttu, ja perusteelliset ryhmien tekemät opetukset. Aiheina olivat Jumala, Jeesus, uskonelämän hoitaminen, Raamattu, diakonia ja lähetys sekä Pyhä Henki ja sakramentit. Heidi ja Hannu sekä isoset kävivät yhdessä leiriläisten kanssa näistä keskeisistä asioista pohdintaa. Huikeita kysymyspattereita heittivät myös leiriläiset! J Ja nyt saunaan vielä ja iltaa kohden!

 

 

Lauantai 7. päivä 6.8.

 

Rippikoulun oppitunnilla
Sonkajärven 2- rippikoulu jatkaa opiskeluaan Hirsikankaalla. Leiri päättyy su 7.8 konfirmaatioon.
Risti
Ristin äärellä vietettiin viimeistä iltaa