Hirsikankaan 1 - rippikoululeirin päiväkirjaa 2016

Su 1. päivä 12.6.

Tulimme leirille puoli 11 ja isoset majoittivat meidät. Sitten oli info ja lipunnosto. Enni ja Katja pitivät meille The Pelin, jossa oli erilaisia tehtäviä. Sen jälkeen  kävimme kirkossa. Päivä on mennyt hitaasti mutta rennosti. Oppitunneilla kuunneltiin musiikkia mm. Bachia ja Pekka Simojokea, sekä kävimme luomiskertomusta läpi. Kaikki olivat ymmällään Pim – ja Pom- vieraista.

Ryhmä: Venla, Janette, Tatu ja Aki sekä Sini-iso

Kuvassa luonto -teemaan liittyvältä raamisryhmien tunnilta. Luonnontuoksu -hajustetta makustellaan.

Ma 2. päivä 13.6.

Sunnuntai-iltana oli viikon ensimmäinen viikkokisa. Siinä pelasimme kaupunkipeliä, jonka voittaja ryhmä sai palkinnoksi kakkuunsa haluamansa hillon. Illalla myös syötiin, pelailtiin ja leikittiin iltaohjelmassa sekä hiljennyttiin varttiksessa. Ensimmäinen päivä oli kokonaisuudessaan jännittävä.

Maanantaina heräsimme isosten musiikilliseen herätykseen väsyneinä mutta reippaina uuteen päivään. Lipunnoston jälkeen söimme aamupalan ja menimme oppitunnille, jolla puhuimme synneistä ja omatunnosta. Myöhemmin päivällä vietimme aikaa ulkona sään suosiessa. Pelasimme myös isosten johdolla savolaista pesäpalloa. Lisäksi pohdimme perheen ja kodin merkitystä ryhmässä ja tunnilla.

Ryhmä 3: Janika, Jenni , Jere ja Roosa - iso

Ti 3. päivä 14.6.

Eilen teimme ensimmäisen päivän pähkinän, joka oli erilainen kuin odotimme. Iltaohjelma oli ulkona ja se oli täynnä laulua. Saimme myös kuulla yllättäviä faktoja toisistamme. Sitten kirmasimmekin saunomaan ja uimaan! Isosten yllätykseksi pojat luovuttivat ulkosaunan tytöille.

Aamulla heräsimme uuteen päivään erittäin väsyneenä. Tänään käsittelimme Jeesusta ja teimme hänelle facebook -profiilin sekä katsoimme Jeesukseen liittyvän elokuvan. Ulkona olikin kaunis sää ja nautimme siitä pelaamalla erilaisia pelejä. Nyt jatkamme kivi taskussa päivän pähkinään ja illan muihin puuhiin.

Ryhmä 4 Jessica, Miia, Ville ja isos-Salla

Ke 4. päivä  15.6

Eilen pelasimme ulkopelejä ja katsoimme Jeesus –elokuvaa. Iltaohjelmassa pelasimme vaateviestiä ja tuolipeliä, jossa penkki yllättäen hajosi. Warttiksessa toimme kivet alttarille ja hiljennyimme. Tänään heräsimme väsyneempinä kuin aiemmin. Teimme isosten kanssa paja-töitä, joissa käsittelimme mediaa, päihteitä, läheisväkivaltaa, kiusaamista ja yhteiskunnan pelisääntöjä. Pajat olivat mukavaa vaihtelua normi oppitunteihin. Sitten siivoamaan ja odottamaan illalla tulevia vieraita.

Ryhmä 5: Saimi, Laura, Antti, Aatu    ja Annakaisa-iso

To 5.päivä 16.6.

Keskiviikkona meillä kävi vieraita. Lentopallo-ottelussa historiallinen käänne tapahtui ja leiri voitti!

Vieraiden kotiin lähdettyä jatkoimme iltaa elokuvaa ( Inside out)  katsellessa, jonka jälkeen isot pitivät ilta warttiksen.

Aamu alkoi kovin väsyneesti ja raskaasti. Aamupalan syötyä alkoi oppitunnit. Oppitunnit koskivat kastetta ja ehtoollista. Oppituntien jälkeen koitti jumalanpalvelus, jossa aiheena oli helluntai. Jumalanpalveluksen jälkeen olikin viikkokisa, jossa aiheena oli raamattuvisa. Raamattuvisasta selviydyttyä koitti isojen sketsi kamelianainen, jossa ideana on, että takana oleva henkilö meikkaa edessä olevan näkemättä kasvoja tai edes meikkejä, lopputulos oli kaunis. Oppitunnit jatkuivat seurusteluun liittyvällä aiheella. Isot ja työntekijät olivat järjestäneet sillä aikaa radan, jossa kävimme rakkauteen, seurusteluun ja avioliittoon koskevia asioita. Rata meni nopeasti, joten ennen kuin aavistimme seurasi ruokailu. Viimeisenä puristuksena ennen häitä on vielä lopputyö. Illalla on siis Leian ja Elviksen ystävyyshäät.

Ryhmä 6: Toni, Topi, Leena & Vilna-iso

Pe 6. päivä 17.6.

Rippikoulu lähenee jo uhkaavasti loppua ja viimeinen ilta on jo pian  käsillä. Tänään kiertelimme diakoniaradan  rasteja. Rasteilla oli muun muassa perheväkivaltaa, sekakäyttäjä ja pikavippien suurkuluttaja. Tänään oli sateinen päivä, joten vietimme suurimman osan päivästä sisällä. Tunnelma on ollut väsynyt ja haikea, koska viimeinen kokonainen päivä on melkein ohi, mutta leiriläiset jaksavat silti olla iloisia. Leirin viimeinen raamatturyhmä oli erilainen, kuin aiemmat. Jokaisen ryhmän  piti selittää tietty osa Isä Meidän -rukouksesta ja piirtää tai kirjoittaa jotain siihen liittyvää. Eilen vietimme leirihäitä, jotka olivat koko leirin kohokohta. Kaikilla oli hauskaa ja he olivat pukeutuneet hienosti rooliensa mukaisesti.

Ryhmä 1: Osvald, Meri, Kimi, Iida & Johanna-isonen

Kuvassa tehdään viikkokisan kakkuja. "Menestyneet" saivat lisätarvikkeita kakkuunsa enemmän.

La 7. päivä 18.6.

Lue lisää leirilehdestä!

1 -leirin konfirmaatio su 19.6.16

Sonkajärven 1 leirin konfirmaatio on su 19.6. klo 10 alkaen. Tervetuloa. Rippikoululaiset oltava paikalla klo 8.45 -9 srk.talolla, jossa puetaan albat päälle ja valmistaudutaan juhlaan. Kuvaus klo 9.20 kirkon edessä, sateen sattuessa sisällä. Ohjeistus siunaajille alkaa klo 9.30 kirkon sisällä. Rippikoululaisten istumajärjestys nähtävissä kirkon takaosassa. Kuvauksesta ja ehtoollisesta ohjeet ennen messua.

Laulamisen iloa Hirsikankaalla.
Rippikoulut taas alkoivat kesäkuussa. Alkujaksot on pidetty.