Koululaistoiminta

Koulutyö on toimintaa, jonka on mahdollista mennä seurakuntansa keskelle niin, että kynnys tulla mukaan muuhun seurakunnan toimintaan madaltuu. Perinteisten päivänavauksien, koulujumalanpalvelusten ja tuntivierailujen lisäksi tarvitaan kuitenkin koulun kanssa tehtävän yhteistyön laaja-alaistamista. Koulut ja seurakunta tarkistavat syksypalaverissa opetussuunnitelman sisällön ja yhteiset toimintakauden yhteiset suunnitelmat. Seurakuntien koulutyö on työtä tulevaisuuden puolesta. Tulevaisuuden kirkko on läsnäolon kirkko – myös koulussa.

Toimintatapoja Sonkajärvellä

* koulujumalanpalvelukset
* päivänavaukset eri kouluasteilla
* tuntivierailut eri luokkasteet, kinkerit
* koulun muut hartaushetket ja juhlat
* koulupäivystys (yläkoulu, lukio ke klo 12)
* kriisityö yhteistyössä
* verkostoyhteistyö oppilashuollossa
* teemapäivät (päihde- ja nuorisopäivä, seiskapäivä)
* Nuisku, lukion lyhytkurssi

Tiedustelut: Nuorisotyönohjaaja Hannu Keränen 044 7408 123, hannu.keranen@evl.fi

Koulujen päivänavaukset syksylle 2016 löytyvät täältä: Sukeva ja Sonkajärvi.

Jos sinua kiusataan?

Oletko kokenut kiusaamista? Älä jää yksin, asiaan voidaan yhdessä aikuisten kautta vaikuttaa! Ohessa muutamia ohjeita sinulle, jos olet kokenut kiusaamista:

• Sinulla on oikeus elämään ilman kiusaamista.
  • Kerro kiusaamisesta kotona, koulussa tai jollekin luotettavalle aikuisille. Jos sinua kiustataan harrastuksissa, kerro toiminnasta vastaavalle tilanteesta.
  • Älä anna vihan ja surun lamaannuttaa, älä ujostele kertoa asiasta.
  • Mikäli kouluun meno alkaa pelottaa kiusaamisen vuoksi, täytyy sinun silloin viimeistään puhua asiasta vanhemmillesi ja koulusi opettajalle, koulukuraattorille tai koulupsykologille.
  • Kiusaaminen ei ole sinun häpeäsi, vaan kiusaajan.

Ja vielä kerran: olet arvokas. Älä koskaan unohda sitä. Ota aina aikuisiin yhteyttä!

Nettitupu on kouluikäisille tytöille ja pojille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Voit helposti tehdä kysymyksen mieltäsi painavasta asiasta ja  chattailla nettitupun kanssa. Nettitupu tarjoaa aikuisen keskustelukumppanin. Nettitupun verkkosivuille pääset tästä.

Sonkajärven seurakunta tekee monipuolista yhteistyötä alueen koulujen kanssa.
Sonkajärven srk järjesti Rutakon ja Sukevan kouluille pääsiäisvaelluksen keväällä 2015.